Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Atay Uslu: Mülteci statüsü için Hıristiyan oluyorlar

        GAZETE HABERTÜRK

        TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Mülteci Hakları Alt Komisyonu’nun başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, bazı Avrupa ülkelerine kabul edilen sığınmacı sayılarının onlar ve yüzlerle ifade edilecek kadar küçük olduğunu belirterek, Avrupa’ya ulaşan sığınmacıların kültürel kodlarının bozulmamasını istediklerini belirtti.

        Danimarka ve Almanya’nın bazı bölgelerinde, mülteci statüsü kazanmak isteyen sığınmacıların din değiştirip Hristiyan olduklarını kaydeden Uslu, “Bu politika, bir asimilasyon politikasıdır. Bu politikaya uluslararası inisiyatiflerin ‘Dur’ demesi lazım. İnsanların çaresizliklerinden istifade edilmemesi gerekir” iddiasında bulundu.

        KİLİSELERDEN ARAPÇA BROŞÜR

        Yine aynı uygulamaların Almanya’da da söz konusu olduğunu söyleyen Atay Uslu, Aşağı Saksonya Eyaleti Katolik Kilisesi’nin bu çaresizliği kullandığı bilgilerine ulaştıklarını dile getirdi.

        Uslu, “Din adamları din değiştiren sığınmacılara kefil oluyorlar, sığınmacılar da daha kolay mülteci statüsü alıyorlar. Kiliseler, son 3 ayda yönlendirme içerikli on binlerce Arapça broşür bastırdı.

        Yönlendirme için, ‘Kiliseye nasıl başvurulur, nasıl olur?’ vesaire. Kiliseye başvurduktan, kayıt olduktan sonra bu kişilerin mülteci olma statüleri, iltica süreçleri hızlandırılıyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ