Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MEB'den TEOG öğrencilerine danışmanlık hizmeti

        GAZETE HABERTÜRK

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15-25 Temmuz tarihleri arasında TEOG tercihlerini yapacak 1.2 milyon öğrenciye kurduğu Tercih Danışmanlığı Komisyonları aracılığıyla danışmanlık yapacak.

        Tercih döneminde çalışacak komisyonlarda görev yapacak öğretmen ve yöneticiler, ailelere hem okullar hakkında bilgi verecek hem de tercih listeleri hazırlamalarına yardımcı olacak.

        Bu komisyonlarda görev yapacak öğretmenlere kaynaklık etmesi amacıyla hazırlanan dokümanlar, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlandı.

        Komisyonlarda, 15 bin öğretmen görev yapacak. Komisyonların, öğrenci ve velilerin erişiminin kolay olduğu okul, çay bahçesi, alışveriş merkezi gibi halka açık yerlerde hizmet vermesi planlanıyor.

        Bakanlık tarafından geçen yıl TEOG tercih döneminde Türkiye genelinde oluşturulan 2 bin 183 Tercih Danışmanlığı Komisyonu’nda 7 bin 132 rehber öğretmen görev yaptı.

        Ortaöğretime geçiş yapan 500 binden fazla öğrenci ve veli, bu komisyonlardan yararlandı. Bakanlığın tercih komisyonları, 26 Temmuz- 2 Ağustos tarihlerinde de üniversite tercihi yapacak adaylar için çalışma yürütecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ