Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan: DAEŞ'in İslam ile alakası yok, yerleri cehennem

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethiye-Hasan Gümüşdağ Camii'nin açılışında yaptığı konuşmada, Atatürk Havalimanı'daki terör saldırısına ilişkin "DAEŞ olduğu ortada. Bunların İslam'la alakası yok, yerleri cehennem" dedi.

        "UCUBE İNŞAATLAR"

        İstanbul'un dünyanın gözdes olduğunu kaydeden Erdoğan, "İstanbul için elimizden geleni yapacağız. İstanbul için çok yanlışlar yaptık, ucube inşaatlar yaptık. İstanbulumuzun o güzelliğine yanlışlar yaptık. Kentsel dönüşüm yapıyoruz. Bunu bir düzene sokalım. Allah göstermesin bir deprem olsa o depreme dayanıklı olmayan binalar var. Onları şimdiden yıkalım ki depreme dayanıklı binalar olsun. Bu kentsel dönüşümleri yapalım. Dost acı söyler ama gerçeği söyler" dedi.

        "YERLERİ CEHENNEM"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin olarak da şunları söyledi:

        "Havalimanında olanı görüyorsunuz ve büyük ihtimalle DAEŞ olduğu ortada. Bunlar İslam adına böyle bir şeyi yaptıklarını söylüyor. Bunların İslam'la filan alakası yok. Bunların yeri cehennemdir. Çünkü bu dünyada bir kişiyi öldüren tüm alemi öldürmüş gibidir. Bu insanlar günahsız, çocuk, kadın, yaşlı... Bir yolculuk yapıyorlar, hiçbir şeyden haberleri yok ve ölümle karşı karşıya kalıyorlar. Buna hakkınız yok."

        https://www.instagram.com/p/BHUje-1j4m3/?taken-by=cbyasin

        "ER YA DA GEÇ BİTECEK"

        Terörle mücadeledeki kararlılıktan taviz verilmeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah bu işi er veya geç bitireceğiz. Huzurlu günlerimiz yakındır. Bunların benim Kürt kardeşlerimi sevmek gibi bir dertleri de yok. Tam aksine bunlar onların düşmanı ve bugüne kadar o bölgede yaptıkları hiçbir şey de yok. Şimdi dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla birlikte tek tek hesabı verecekler." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ