Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Sirmen'e, Berat Albayrak tazminatı

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        İzgaz şebekesinin yapılmasında görevi kötüye kullandığı gerekçesi ile verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasının onanması üzerine cezaevine gönderilen eski CHP milletvekili ve eski İzmit Belediyesi Başkanı Sefa Sirmen'e bir kötü haberde Asliye Hukuk Mahkemesi'nden geldi.

        Mahkeme, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın kişilik haklarına hakaret ettiği gerekçesi ile Sirmen'in 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

        TAZMİNAT DAVASI AÇTI

        Beraat Albayrak'ın avukatı, Sirmen'in yaptığı Ocak 2014'te yaptığı ve yerel gazetelerde yayınlanan konuşması hakkında İstanbul 12'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Dilekçede Sirmen'den 50 bin TL, konuşmayı yayınlayan iki gazete ve gazetelerin internet sitelerinden ise toplam 100 bin TL tazminat talep edildi.

        KARALADILAR

        Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, Sirmen'in yaptığı açıklama ile AK Parti hükümetini suçladığı ve Sapanca Gölü'nden su çekme işinde 'yolsuzluk' yapıldığını kesin ifadelerle beyan ettiği öne sürüldü. Sirmen'in, Albayrak'ın yolsuzluk yaptığını söylediği, firmanın sahibi gibi göstererek yasa dışı bir faaliyet içerisindeymişçesine karaladığı iddia edildi. Sirmen'in hiç bir dayanağı olmaksızın Berat Albayrak'ı yoksuzluk yapmakla suçladığı, kamuoyu karşısında yargılayıp infaz ettiği savunuldu.

        MAHKEME TAZMİNATA HÜKMETTİ

        Davayı kısmen kabul eden İstanbul 12'inci Asliye Hukuk Mahkemesi, 10 bin TL manevi tazminatın 11 Ocak 2014'den itibaren yasal faizi ile Sirmen'den tahsil edilerek Berat Albayrak'a ödenmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca Sirmen'in açıklamalarını haberleştiren her iki gazetenin de 10'ar bin TL manevi tazminatı yasal faizi ile Albayrak'a ödemesine hükmetti

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ