Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de önce cinayet sonra çekiçle kuyumcu soygunu

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR

        İzmir'de 38 yaşındaki S.D., sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştığı ve silah satın almak üzere buluştuğu Engin Yılmaz'ı öldürdü. Parası olmadığı için silahı aldıktan sonra Yılmaz'ı öldürdüğü öne sürülen S.D., bir gün sonra soygun için girdiği kuyumcuyu çekiçle başına vurarak bayılttı. Buluştuğu kişiyi ölüme götürdüğü ve kuyumcuya poşet içindeki çekiçle saldırdığı anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedilen zanlı polis tarafından yakalandı.

        Zanlının silahı soygunda kullanmak için aldığı ancak karakol yakınındaki kuyumcuda ses duyulacak diye kullanmadığı öne sürülürken, paniğe kapılıp kuyumcudan bir şey almadan kaçtığı belirtildi.

        BOŞ ARAZİDE CESET BULUNDU

        Bornova Çamdibi Semti 5627/3 Sokak'taki boş arazide geçtiğimiz 9 Haziran'da bir erkek cesedi görenler polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, tabancayla başından vurularak öldürülen kişinin torna atölyesinde çalışan Engin Yılmaz olduğunu belirledi. Olay yerinde tabanca bulunamazken, Yılmaz'ı vuran kişi ya da kişilerin yakalanması için Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

        ÇEKİÇLE BAŞINA VURARAK BAYILTTI

        Bir gün sonra Buca Ufuk Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki Belkiya Sertoğlu'na ait Ekin Kuyumculuk'a gelen bir kişi, yanında getirdiği poşetteki çekiçle işyeri sahibi Belkiya Sertoğlu'na saldırdı. Başına çekiçle vurduğu kuyumcuyu bayıltan zanlı daha sonra kaçtı. Güvenlik kameraları tarafından dehşet anları saniye saniye kaydedildi.

        ÖLÜM RANDAVUSU

        Cinayet soruşturması sırasında polis öldürülen Engin Yılmaz'ın sosyal paylaşım sitesinde en son silah satmak için bir kişi ile görüşme yaptığını belirledi. Bu kişi ile olay günü Çamdibi'nde randavulaştığını belirleyen ekipler, buluşma yerindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Buluşma anı görüntülerine ulaşan polis, Engin Yılmaz'ın buluştuğu kişi ile önce tokalaştığı daha sonra ise cinayetin işlendiği yere doğru yürüdüğünü tespit etti. Araştırmalarını derinleştiren ekipler, Yılmaz'ın buluştuğu kişinin daha önce emniyette dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan 38 yaşındaki S.D. olduğunu belirledi.

        PARMAK İZİ BULUNDU AMA SUÇLAMAYI REDDETTİ

        Araştırmalar sonucu S.D.'nin aynı zamanda Buca'da kuyumcu Belkiya Sertoğlu'na çekiçle saldıran kişi olduğu tespit edildi. S.D.'nin, soymak istediği kuyumcuda parmak izi de bulundu. Yapılan operasyonla S.D. gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği'ne sorguya alınan S.D.'nin, ifadesinde suçlamayı kabul etmediği öğrenildi. İfade işlemlerinin ardından S.D.'nin adliyeye gönderileceği bildirildi.

        KUYUMCU SOYMAK İÇİN SİLAH ALMAK İSTEDİ İDDİASI

        S.D.'nin kuyumcu soymak için silah satın almak istediği ancak parası olmadığı için kendine silah getiren Engin Yılmaz'ı öldürdüğü ileri sürüldü. Ertesi gün S.D.'nin polis karakolunun yakınındaki kuyumcuya girdiği için ses duyulacak diye silahını kullanmadığı ve işyeri sahibini çekiçle bayılttığı iddia edildi. Ancak gelen müşteriler üzerine paniğe kapılan S.D.'nin hiçbir şey almadan kaçtığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ