Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Teravih namazı Enderun usulü kılındı

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013'te temeli atılan Üsküdar'daki caminin avlusu doldu taştı. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan daha hayırlı' olarak kabul edilen gecede İstanbullular yapımı devam eden Çamlıca Camii'ne akın etti. Binlerce vatandaş sokak iftarının ardından cami avlusunda Osmanlı döneminde saraylarda kılınan 'Enderun Usulü' teravih namazı kıldı. Sokak iftarı programının ardından orucunu açan vatandaşlar daha sonra Çamlıca Camii'nin avlusuna serilen hasırlarda teravih namazını kıldı, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

        Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan Twitter hesabından "Kadirgecesinde Çamlıca Camii muhteşemdi, Allah hayırlısıyla tamamlanıp samimi ubudiyete vesile etsin" tweetini atıp, fotoğraf paylaştı.

        ENDERUN USULÜ TERAVİH NAMAZI

        Teravih-i Enderun usûlün özelliği, teravih namazının her dört rekâtının, Türk Musıkîsinin farklı makamlarında kılınması ve bu makamlardaki ilâhilerle de süslenmesidir. Bu namaz kılınırken baş müezzin makamlar arasında geçişi salâvat çekerek yapar. Daha sonra imam efendi bu makamdan 4 rekâtı kıldırır, aynı makamdan ilâhi okunur, tekrar baş müezzin diğer makamdan salâvat getirerek imam efendinin o makamdan namazı kıldırmasını sağlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ