Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Elazığ'da kaçak avlanan 10 ton sazan balığı imha edildi

        Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 3 ay süren ve dün sona eren su ürünleri avlanma yasağı döneminde denetimlerde ele geçirilen yaklaşık 10 ton sazan balığının imha edildiği, toplam 45 bin 927 bin lira idari para cezası kesildiği bildirildi.

        Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, yaptığı açıklamada, kent sınırları içerisinde yer alan Keban, Karakaya, Özlüce, Kalecik baraj gölleri ile Hazar Gölü ve bunlarla bağlantılı tüm akarsularda 1 Nisan'dan itibaren uygulanan su ürünleri avlanma yasağının dün itibarıyla sona erdiğini belirtti.

        Av yasağı döneminde yapılan denetimlerde, buna uymayan 54 kişiye toplam 45 bin 927 bin lira idari para cezasını uygulandığını ifade eden Karahan, kaçak avlanan yaklaşık 10 ton sazangiller familyasına ait balığın ise ekipler tarafından imha edildiğini söyledi.

        Yapılan kontrollerde, yaklaşık 19 bin 413 metre balık ağına yasal işlem yapılarak el konulduğunu aktaran Karahan, şöyle konuştu: ''Ekiplerimiz avlanma yasağı döneminde 24 saat usulüyle çalışarak av yasağının ihlal edilmemesi noktasında gerekli çabayı ortaya koymuşlardır. Özellikle üreme döneme olduğu için sadece kentimiz değil ülke genelindeki iç sularda su ürünleri potansiyelinin zarar görmemesi ve geleceğimizin bundan etkilenmemesi için uygulanan avlanma yasağını dikkate alarak gerekli hassasiyeti gösteren bütün vatandaşlarımıza kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Maalesef bu av yasağını dikkate almayan insanlarımız da oldu. Onlara da ekiplerimiz kabahatler kanunu çerçevesinde gerekli cezai işlemleri uygulamışlardır.''

        Karahan, av yasağının kalkmasıyla balık severlerin rahatlıkla avlanabileceğini ancak su ürünleri potansiyelinin devamlılığı ve sürdürülebilirliği için yasak yöntemlere başvurulmaması gerektiğini vurgulayarak, ''Bu tür hassasiyetleri dikkate alır ve el birliğiyle hareket edersek, su ürünleri potansiyelimizi önümüzdeki sezonlarda daha da üst seviyelere çıkarmış olacağız. Avcılarımıza ve bu sektörle uğraşan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ