Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Malatya'da 3 yaşındaki çocuk elektrik akımına kapıldı

        Ferdi DURDU/MALATYA

        Malatya'da elektrik akımına kapıldığı iddia edilen 3 yaşındaki H.E. yaşam savaşı veriyor.

        Akçadağ İlçesi'nde kayısı hasadında çalışmak üzere Malatya'ya gelen E. ailesinin 3 yaşındaki kızları H.E. tarlanın kenarında oyun oynamaya başladı.

        Bir süre sonra kızlarının gözden kaybolduğunu fark eden aile panikle tarla kenarında geldiklerinde H.E.'nin yerde hareketsiz bir şekilde yattığını gördü.

        Yerdeki bir elektrik kablosundan akıma kapıldığı iddia edilen küçük çocuk, Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edilen H.E.'ninhayati tehlikeyi henüz atlatamadığı öğrenildi.

        Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde görevli doktor Sait Açık, "Babası çocuğunun yerde olduğunu görmüş. Orada şehir hattına bağlı elektrik kablosunun da yerde olduğu ve elektrik akımına kapıldığı söylendi. Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığında kalp atımının olmadığı tespit edilerek, ilk müdahale yapılmış. Hasta daha sonra hastanemize getirildi. Bize geldiğinde durumu kötüydü ve makineye bağlıydı. Dün itibariyle makineden ayırdık ve şu ana kadar iyi gidiyor ama hasta henüz riski atlatmadı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ