Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül MHP'den istifa etti

        Soner ÖZCAN/ANTALYA

        Düşürülen Rus uçağının pilotunun ailesine Kemer'den ev teklif ettiği gerekçesiyle partiden kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Gül, partisinden istifa etti. Mustafa Gül ile birlikte aralarında Belediye Meclisi üyeleri, ilçe yöneticileri, kadın kolları yöneticileri ve delegelerin de bulunduğu 70 kişi MHP'den ayrıldı.

        "İHRAÇ EDİLİRSEM DELEGELİĞİM DÜŞECEKTİ"

        İstifasıyla ilgili Habertürk'e konuşan Kemer Belediye Başkanı Gül "Partiden atılmam yönünde karar alınıyorsa, gönülden düşmüşsek ihraç kararını beklemeyiz. İhraç edilirsem delegeliğim düşecekti. Parti yönetiminin aldığı karara karşı onlardan erken davranıp istifa ettim. Benimle birlikte istifa eden arkadaşlarımız zaten yola birlikte çıktığımız arkadaşlar. Benden önce MHP'nin Kemer'de bir etkinliği yoktu. İstifalar bundan sonra da gelmeye devam edecektir" dedi.

        "EV TEKLİFİNİ BAHANE ETTİLER"

        Rus pilotun ailesine ev teklifi nedeniyle değil muhaliflerle birlikte hareket ettiği için kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini öne süren Gül şunları söyledi: "Biz değişimden yanayız. İhraç isteminin asıl nedeni bu. Rus pilotun ailesine ev teklifini bahane ettiler. Bu Kemer için, turizm için, barış için yapılması gereken bir şeydi. Kaldı ki evi ben vermiyorum, Kemer Belediyesi ve STK'lar veriyor. O zaman Ruslar'a tatil yaptıran turizmcinin otelini mi yıkacağız, taksicinin plakasını mı sökeceğiz. Böyle bir şey olabilir mi?"

        DEVLET BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ

        Twitter'dan "Partimizden Kemer Belediye Başkanı seçilen şahıs, düşürülen Rus uçağında can veren pilotun ailesine ev verecekmiş! Tam bir akıl tutulması. An itibariyle, Kemer Belediye Başkanı'nın partimizle herhangi bir ahlaki, manevi ve insani bağı kalmamıştır" açıklaması yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Mustafa Gül, "7 Haziran'da ‘Hiçbir şekilde beraber olmam, masaya oturmam' diyen sayın Devlet Bahçeli, önce kendi siyasi tutarlılığına baksın" diye konuştu.

        2 DÖNEMDİR MHP'DEN SEÇİLİYOR

        1994-1999 döneminde CHP'den aday olup Kemer Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Gül, 2009 seçimlerinde MHP'den Belediye Başkanı seçilmişti. 2014 seçimlerinde yine MHP'den Belediye Başkanlığına seçilen Gül'ün eşi Neşe Gül de MHP'den milletvekili adayı olmuştu. Muhaliflerle birlikte hareket etmeye devam edeceğini kaydeden Gül, MHP'de değişim yaşanmazsa nasıl bir yol izleyeceğine meclis üyesi arkadaşlarıyla birlikte karar vereceğini açıkladı.

        RUS PİLOTUN AİLESİ REDDETMİŞTİ

        Öte yandan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün turizmciler ve STK'larla birlikte yaptığı ev teklifi, Rus pilotun ailesi tarafından onur kırıcı olduğu söylenerek reddedilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ