Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gümüşhane Kürtün'de çatışma

        Enis YILDIRIM/TRABZON

        Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi Üçtaş köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Gasp ettikleri aracı bir süre sonra terk eden teröristlerin izine Alacainek yaylasında rastlandı. Sıcak temasın ardından bölgede 6 depo ve bir sığınak ele geçirildi. Güvenlik güçleri, ele geçirilen depo ve sığınaklardaki yaşam malzemesi ve örgütsel dokümanları imha etti.

        TERÖRİSTLERİN İZİ SÜRÜLÜYOR

        Doğu Karadeniz Bölgesi'ne yığınak yapan PKK terör örgütüne yönelik güvenlik güçlerinin operasyonları tüm hızıyla sürüyor. Gümüşhane'nin Torul ilçesi Harmancık Tüneli'nde 2 askeri şehit eden terörist grup daha sonra Torul'un Vartlı Mahallesi'nde 2'si kardeş 3 kişinin bulunduğu aracını gasp etmişti. Ormanlık alanda aracı terk eden teröristlerin izini süren güvenlik güçleri, önceki akşam teröristlerle Kürtün'ün Üçtaş köyü kırsalında sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 1 teröristin etkisiz hale getirildiği öne sürüldü.

        VALİ OPERASYONU ANLATTI

        Gümüşhane Valisi Okay Memiş, "Kürtün'ün Üçtaş köyü kırsalında terör örgütü mensuplarıyla güvenlik kuvvetleri arasında sıcak çatışma sağlandı. Bir süre sıcak temas sürdü. Bir teröristin etkisiz hale getirildiği yönünde bilgi vardı ancak teyit edemedik. Bugün güvenlik birimlerimiz olay yerinde yaklaşık 6 depo ve sığınaklarını tespit etti. Tespit edilen sığınaklarda yaşam malzemeleri ve bir takım örgütsel doküman ele geçirildi. Onlar imha ediliyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ