Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da yangın söndürme helikopteri hedef şaşırdı

        Bursa'da ormanlık alanda meydana gelen yangına müdahale eden yangın söndürme helikopteri hedefi şaşırarak, gölden aldığı suyu gazetecilerin ve itfaiye ekiplerinin üzerine döktü. 2 ton suyun altında soğuk duş alan ekipler açık alanda kaçacak yerde bulamayınca sırılsıklam ıslandılar.

        Merkez Osmangazi ilçesi Uludağ yolundaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenden çıkan yangın kısa sürede yayıldı. Otların da tutuşmasıyla hızla büyüyen yangına ilk olarak 3 itfaiye aracı müdahale etti. Ancak rüzgarın da etkisiyle yayılan yangına müdahale etmekte güçlük çeken ekipler, yangın söndürme helikopteri talep etti.

        Kısa sürede yangın bölgesine gelen helikopter, gölden aldığı suyu alevlerin üzerine bırakarak söndürdü. Küçük çaplı alevlerin de büyümemesi için ikinci kez yangın bölgesine gelen helikopter, bu kez hedef şaşırdı. Yangın söndürme helikopteri, gölden aldığı 2 tona yakın suyu olay yerinde bulunan gazetecilerin ve itfaiye ekiplerinin üzerine boşalttı. 2 bin litre suyun altında kalan gazeteciler, tamamen ıslanırken, ortaya da ilginç görüntüler çıktı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ