Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Rize ve Artvin'de yoğun yağışlar sele yol açtı, Meteoroloji uyardı

        Artvin'in Şavşat ilçesinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı felç etti. Rize'de etkili olan şiddetli yağışlar sonrası şehir merkezi sular altında kaldı. Birçok ev ve iş yerini su bastı.Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Perşembe'de 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp" dedi.

        Aralıksız yaklaşık 30 dakika yağan yağmur ilçe merkezinde Armutlu Mahallesi'nin yolunun kapanmasına neden olurken, Söğütlü Mahallesi'nde de ulaşımı zaman zaman engelledi.

        Belediye görevlileri Armutlu Mahallesi'nde sel nedeniyle ulaşıma kapanan yolun açılması için çalışmalarını sürdürürken, Söğütlü Mahallesi'nde oluşan sel tahribatları da giderildi.

        Aşırı yağmur nedeniyle araçlar güçlükle ilerlerken, herhangi bir yaralı ya da can kaybının olmadığı öğrenildi.

        Özellikle yüksek kesimlerden sürüklenerek ilçe merkezine kadar ulaşan çamur, kum ve kaya parçaları ilçe merkezine kadar inerken, belediye ekipleri kapanan yolları açmaya çalışıyorlar.

        Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk yağmurun yoğunlaşması üzerine işçileri göreve çağırarak yoğun bir çalışma başlatırken, sıkıntı olan yerlerde çalışmaları bizzat kendisi sevk ve idare etti.

        Bayram günü olmasına rağmen bütün ekiplerin görevleri başında olduğunu belirten Başkan Öztürk, "Aşırı yağmurlu havalarda ilçemizin konumu gereği bu gibi sıkıntılar yaşanmaktadır. İki defa Afet İşlerine müracaat ettim. Bayram günü olmasına rağmen şu an bütün ekiplerimiz ve iş makinelerimiz iş başında. Ben de çalışmaları yerinde takip ediyorum. Halkımızın sıkıntılarını çok kısa sürede çözerek bayramı rahat geçirmelerini sağlayacağız" dedi.

        Öte yandan, ilçede aşırı yağmur nedeniyle zaman zaman elektrik kesintileri yaşanıyor.

        HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        RİZE'DE BİRÇOK EV VE İŞ YERİNİ SU BASTI

        Rize'de etkili olan şiddetli yağışlar sonrası şehir merkezi sular altında kaldı. Birçok ev ve iş yerini su bastı.

        Rize'de akşam saatlerinde etkisini gösterip gece yarısına kadar devam eden şiddetli yağış hayatı felç etti. Caddelerde yarım metreyi bulan göller oluştu. Trafik durma noktasına gelirken birçok ev ve iş yerini su bastı.

        Bayram dolayısı ile kapalı olan iş yerlerinin sahipleri ve çalışanları iş yerlerine koşarak suları kendi imkanları ile temizlemeye çalıştılar. Birçok mahalle yolu küçük çaplı heyelanlar dolayısı ile araç ulaşımına kapandı.

        2 ÖLÜ, 2 KAYIP, 4 YARALI

        Ordu'nun Perşembe İlçesi Kaleyaka ve Tarlacık mahallesinde gece etkili olan sağanak yağmur yerini güneşli havaya bırakırken meteoroloji yine sağanak yağmur uyarısında bulundu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sel sularına kapılarak kaybolan Alim Canbulut ile onu kurtarmaya çalışırken yaralanıp hastanede hayatını kaybeden Mustafa Canbulut'un yaşamını yitirdiği yerde incelemelerde bulundu.

        Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AFAD, jandarma ve vatandaşların yanı sıra 120 iş makinesiyle 430 belediye personelinin selle ilgili çalışma yürüttüğünü belirterek, "Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağmur düştü. Bu son yılların en büyük sel afeti. 12 köprü yıkıldı, heyelanlar nedeniyle 2 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, Perşembe ilçesinde sel ve heyelanda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin kaybolduğunu, kayıp kişilerin bulunması için arama kurtarma çalışmasının sürdürüldüğünü, 4 kişinin ise yaralandığını söyledi. İlçede heyelan ve selde bazı köprüler yıkılırken, elektrik ve su kesintileri de hayatı olumsuz yönde etkiledi.

        METEOROLOJİDEN UYARI

        Orta ve Doğu Karadeniz'de etkisini sürdürmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz'de uzun süredir devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanağın, gelecek günlerde de etkisini sürdürmesinin beklendiği bildirildi.

        Bunun toprağı doygun hale getirebileceği belirtilen açıklamada, düşecek yağışların hızla yüzey akışına geçerek sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara neden olabileceği kaydedildi.

        Açıklamada, başta Rize ve Ordu olmak üzere Samsun ve Trabzon'un doğu kesimleri ile Giresun ve Artvin'in kıyı kesimlerindeki vatandaşlar ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ