Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul-Hollanda-Panama üçgeni Dubai'ye uzandı

        Mustafa ŞEKEROĞLU / İSTANBUL

        İstanbul'da 2014 yılının Eylül ayında Zindaşti'ye düzenlenen saldırı ile başlayan, mafya hesaplaşması, Hollanda ve Panama üçgenine sıçramıştı. Bu üçgende işlenen cinayetlere Dubai'de eklendi.

        Dubai'de 4 Mayıs günü öldürülen kişinin, kırmızı bültenle aranan İran asıllı Çetin Koç olduğu ortaya çıktı. Uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen Koç'un, Naci Şerifi Zindaşti'nin kızının İstanbul'da öldürülmesi olayında azmettirici olarak arandığı öğrenildi. Bir diğer azmettirici olduğu iddia edilen ve yurt dışında yakalanan Orhan U.'da Hollanda'dan İstanbul'a getirildi.

        Dubai'da 4 Mayıs günü İran asıllı bir Türk vatandaşı aracında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Düzenlenen suikast ile ilgili Dubai emniyeti yaptığı açıklamada öldürülen İran asıllı Türk vatandaşın ismini vermeden nasıl öldürüldüğünü açıkladı. Dubai emniyetine göre, cinayet Rus ve Avusturya yapımı iki tabanca ile gerçekleşti. İki tetikçinin maktulü bir süre takip ettikten sonra bir otoparkta susturucu takılmış iki tabancayla öldürdükleri açıklandı. İnfazı gerçekleştiren Kolombiya ve Hint asıllı iki tetikçinin cinayetin ardından Kanada'ya kaçtığı belirtildi. Dubai polisi, cinayetin İstanbul'da işlenen mafya hesaplaşmaları ile bağlantılı olduğunu belirtti.

        ÖLDÜRÜLEN ARANAN AZMETTİRİCİ ÇIKTI

        HABERTÜRK, öldürülen kişinin kim olduğunu ve olayın ayrıntılarına ulaştı. Dubai'de öldürülen kişinin Türk polisi tarafından kırmızı bültenle aranan Çetin Koç olduğu ortaya çıktı. Çetin Koç, İstanbul'da mafya hesaplaşmasının başladığı 2014 yılındaki saldırının azmettiricilerden biri olarak aranıyordu. 26 Eylül 2014'te yaşanan olayda ;Naci Şerif Zindaşti'ye yönelik düzenlenen saldırıda, Zindaşti'nin 19 yaşındaki kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve şoförü Devrim Öztünç hayatını kaybetmişti.

        TETİKÇİLER ÖLDÜRÜLDÜ

        Bu saldırı sonrası uyuşturucu mafyada hesaplaşma peş peşe gelmeye başladı. İddiaya göre, Zindaşti, cinayetinin azmettiricisi Çetin Koç ve Orhan U.'ydu. Bu cinayetten 2 ay sonra , 22 Aralık 2014'e Küçükçekmece'de 2 kişi silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Yapılan araştırmada öldürülen Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar'ın, Zindaşti cinayetini gerçekleştiren iki tetikçi olduğu ortaya çıktı.

        DİĞER AZMETTİRİCİ HOLLANDA'DAN GETİRİLDİ

        Bu iç hesaplaşmada ortaya atılan iddialara göre talimat Hollanda'dan verilmişti. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmada olayın azmettiricileri olduğu belirlenen Çetin Koç ile Orhan U. hakkında kırmızı bülten çıkardı. Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Orhan U., bir yıl önce Belçika'da yakalandı. Belçika'dan Hollanda'ya teslim edilen Orhan U.'nun Türkiye'ye getirilmesi için çalışma başlatıldı. Yapılan görüşmelerin ardından Orhan U., geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız Hollanda'dan Türkiye'ye getirildi. Olayda azmettirici olarak aranan İran asıllı Çetin Koç ise Dubai'de öldürüldü.

        İÇ HESAPLAŞMA İNFAZLARIN İÇ YÜZÜ

        İddialara göre olayın temeli Zindaşti ile uyuşturucusunu ihbar ettiği Orhan U., Çetin K. ve Urfi Çetinkaya'nın önemli adamları arasındaki çatışmaya dayanıyor. Zindaşti'nin ihbarının intikamını almak isteyen karşı grup iddialara göre intikam için Sarallar grubu ile anlaştı. Sarallar'ın adamları Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar saldırıyı gerçekleştirdi. Ancak yine iddialara göre bu kez Zindaşti de Vedat Şahin grubu ile anlaştı. Şahin'in adamları 22 Aralık 2014 tarihinde Zindaşti'nin kızını vuran Sarallar'ın adamlarını vurdu. Bu olaydan 2 gün sonra ise ‘Futbolcu' lakaplı Ali Ekber Akgün İstanbul'da aracında infaz edildi. Akgün, Hollanda'daki uyuşturucu pazarının en önemli aktörlerinden biri olarak biliniyordu. Akgün'ün infazından 9 saat sonra ise Nişantaşı'nda başka bir saldırı olayı yaşandı. Nişantaşı'nda Vedat Şahin kurşunların hedefi oldu. Bu eylemin arkasında ise suç örgütü Sarallar'ın olduğu iddia edildi.

        16 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

        Dubai'de öldürülen Çetin Koç, İstanbul-Hollanda -Panama üçgeninde yaşanan uyuşturucu hesaplaşması içinde yer aldı. Uyuşturucu dünyasında son 2 yılda İstanbul-Hollanda-Panama ve Dubai dörtgeninde 13'ü Türk, toplam 16 kişi öldürüldü. Danimarka'da da 26 yaşındaki Güner Yücel düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralandı.

        İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞEN SALDIRILAR

        - 26 Eylül 2014'te Büyükçekmece'de Naci Şerifi Zindaşti'nin 19 yaşındaki kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve şoförü öldürüldü. Zindaşti, olayın arkasında uyuşturucu kaçakçıların olduğunu iddia etti.

        - 22 Aralık 2014'de Küçükçekmece'de, Sarallar Çetesi'nin eski adamı Hacı Osman Sezen ve arkadaşı, silahlı saldırıyla öldürüldü.

        - 24 Aralık 2014'de Ali Ekber Akgün İstinye'de Bentley aracında silahlı saldırıyla öldürüldü.

        - Aynı günün akşamı yeraltı dünyasının isimlerinden Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin, Nişantaşı'nda silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Şahin ve koruması Ferdi Topal öldü.

        HOLLANDA'DA GERÇEKLEŞEN SALDIRILAR

        - 11 Aralık 2014'de organize suç örgütü elemanlarından Murat Garki, Amsterdam şehrinin güneyindeki Riverside adlı barın önünde 2 kişinin silahlı saldırısıyla öldürüldü.

        - 31 Aralık 2014'de yer altı dünyasının önemli isimlerinde Nico V.'nin milyon dolarlık villasına molotof kokteyli ile saldırıda bulunuldu. Yangında, Nico V. son anda kurtulurken villa kül oldu.

        - 31 Aralık 2014'de Amsterdam'da yer altı dünyasının isimlerinden Okan Fidan öldürüldü. Fidan'ın 11 Ağustos 2010 tarihinde BMW marka otomobiline bomba konulmuştu. Fidan, aracın zırhlı olması nedeniyel hayatta kalmıştı.

        - 14 Ocak 2015'de Amsterdam'da balkonda oturan 60 yaşındaki Beyhan Demirci, otomotik silahlarla düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti

        - 8 Şubat 2015'de Amsterdam'da İspanyol uyuşturucu baronu 45 yaşındaki Mario Magan Tier, lüks otomobilinde öldürüldü.

        - 11 Şubat 2015'de 24 yaşındaki Siegmar Flaneur, iki kişinin saldırısına uğradı. Flaneur hayatını kaybetti.

        - 27 Nisan 2015'de Hollanda'da Ali Ekber Akgün'ün eski ortağı Atilla Önder'in oğlu Barış Önder öldürülü.

        PANAMA'DA İŞLENEN CİNAYET

        - 24 Ocak 2015'te Panama'da Ali Ekber Akgün'ün en yakın adamlarından biri olan veAkgün ile birlikte 3.5 yıl cezaevinde kalan Hollandalı Sjaak Burger öldürüldü.

        SON DURAK DUBAİ

        Bu üçgende son olarak Dubai'de Çetin Koç öldürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ