Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tatil bitti, dönüş çilesi devam ediyor!
        1

        2006 yılında dünyanın en güzel plajı seçilen Kumburnu Tabiat Parkı içerisindeki Kumburnu Plajı, bayram tatilinde Fethiye'yi seçenlerin akınına uğradı.

        2

        Türkiye'nin yurtdışı tanıtımlarında simge haline gelen plaja, arife günü 8 bin tatilci giriş yaptı.

        3

        Bayramın 1'inci günü ise bu sayı 11 bin 500'e ulaştı. Arefeyle birlikte bayram süresince plaja girerek turkuaz mavisi sularda yüzenlerin sayısı 42 bin 500 oldu.

        4

        GÖKYÜZÜNDEN GÖRÜNTÜLENDİ

        5

        Tabiat parkı içindeki otoparkların bayram süresince tamamen dolması nedeniyle Ölüdeniz Mahallesi'nde araç park edecek yer kalmadı.

        6

        Ölüdeniz- Ovacık mahalleri arasındaki 3 kilometrelik yolda ise araç kuyruğu oluştu. Araç kuyruğu yamaç paraşütü pilotları tarafından gökyüzünden görüntülendi.

        7

        Kumburnu Tabiat Parkı İşletme Müdürü Halil Tatlıcı, bayramda büyük yoğunluk yaşadıklarını belirterek, bu doluluğun Ölüdeniz'deki otellere de yansıdığını söyledi.

        8

        Rezervasyonlara bakıldığında doluluğun temmuz sonuna kadar devam edeceğini anlatan Tatlıcı, "Doluluk oranlarının eylül sonuna kadar devam etmesini temenni ediyoruz. Mayıs ve haziran aylarındaki açığı ağustos ve eylül ayında kapatmayı hedefliyoruz" dedi.

        9

        Bayram süresince yaklaşık 5 bin tatilci de Babadağ Yamaç Paraşütü Merkezi'nde yamaç paraşütü yaptı.

        10

        DÖNÜŞ ÇİLESİ BAŞLADI

        11

        Turizmin gözde merkezlerinden Bodrum'a bayram tatiline gelenler, dönüşe başladı.

        12

        Bodrum'a geliş yolları tamamen boşalırken, gidiş yolunda bulunan Atatürk Bulvarı, Şehit Kubilay Caddesi, Emin Anter Bulvarı ile Yokuşbaşı ve Torba Kavşağı arasında 4 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu.

        13

        SEYİR ZEVKİ ÇİLEYİ AKLA GETİRMEDİ

        14

        Turgutreis Akyarlar'dan Bursa'ya dönmek üzere yola çıkan, elektrik mühendisi, evli ve iki çocuk babası olan 56 yaşındaki Haşim Dönmez,

        15

        "Bodrum'da muhteşem bir sekiz gün geçirdik. Bodrum'dan dönüş çilesi bile gerçekten çok güzel. 25 kilometrelik yolu 2.5 saatte aldık.