Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Hayalinizdeki bahçe ‘Minyatür’de büyüyor

        NAGİHAN ALAN - GAZETE HABERTÜRK

        Onlarca katlı apartmanlarda yeşile özlemimiz sıkışmış durumda. Bahçecilik, kültürümüzün oldukça önemli bir kısmında olsa da metropoldeki kent yaşamı maalesef buna pek de imkân vermiyor.

        Ama İBB Ağaç ve Peyzaj AŞ’nin hayata geçirdiği Minyatür Bahçeler atölyeleri, İstanbullunun hayalindeki bahçeleri gerçeğe dönüştürmelerine fırsat sunuyor.

        Aynı gerçek bir bahçeye bakar gibi canlı yeşillikleri size verilen yetiştirme kitlerine dikip sulayıp büyütebiliyor, bir bahçede olması gereken her şeyi minyatür bahçenize dahil edebiliyorsunuz.

        Tek farklı kocaman bir bahçe değil hayallerinizdeki bahçenin minyatür hali. Fakat bir bahçeye nasıl bakılırsa minyatür bahçe de aynı bakımı ve özeni istiyor.

        MALZEME ÜCRETSİZ

        Minyatür bahçe veya teraryum workshop’larında bahçe için hazırlanan bir kit veriliyor. Katılımcılar sadece bu kitin ücretini ödüyorlar. Bunun dışında herhangi bir ücret alınmıyor.

        Minyatür bahçe için gerekli malzemelerin bulunduğu kit ücretleri 60 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Bahçede kullanılan tüm malzemelerse tamamen doğal ve gerçek.

        NEREDE YAPILIYOR?

        Tüm İstanbullulara açık olan minyatür bahçe atölyeleri İBB Ağaç ve Peyzaj AŞ’nin Alibeyköy’deki Bahçe Market’inde cumartesi günleri gruplar halinde yapılıyor.

        Aile boyu katılımların olduğu atölyelerde İstanbullular hem özel tasarladıkları bahçeleri yapıyor hem de yeşilin içinde huzur dolu bir gün geçiriyor.

        Ayrıca Anneler Günü, Babalar Günü, Sevgililer Günü gibi özel günlerde de özel tasarım minyatür bahçeler yine meraklıları tarafından bugünlere özel konseptte yapılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ