Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mardin, Hakkari ve Van şehitleri için uğurlama

        Mardin'de, PKK'lı teröristlerin Cevizlik Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 24 yaşındaki jandarma astsubay çavuş Adem Algın, memleketi Adana'da toprağa verildi. Şehidin erkek kardeşi Samet Algın, omuzuna Türk bayrağı asarak ağabeyini asker selamıyla uğurladı.

        Astsubay çavuş Adem Algın için Sabancı Merkez Camisi'nde tören düzenlendi. Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin annesi Gülay, babası Selam, kardeşleri Samet ve Ebru Algın ile 1 yıl önce nişanlandığı Bahar Arslan'ı askeri görevliler ve yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin annesi Gülay Algın, sürekli şehidin nişanlısının elini tutarak acısını dindirmeye çabaladı.

        TABUTA SARILIP AĞLADI

        Adana İl Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından 16 yaşındaki kardeşi Samet Algın tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

        Güçlükle teselli edilmeye çalışılan Samet Algın omuzuna Türk bayrağı asıp ağabeyini asker selamı ile son yolculuğunu uğurladı. 3 yıllık asker olan şehidin cenazesi götürüldüğü Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        ŞEHİT KAMİL YELMEN İÇİN TÖREN

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen'in cenazesinde şehidin ablası, şehidin nişanlısının elini tutup "Emanetmişsin kıymetini bilmemişiz" diyerek ağıt yaktı. Abla Ebru Yelmen, kardeşini asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı.

        PKK'lı teröristlerin Hakkari'nin Şemdinli ilçesi yakınlarındaki Aktütün mevkiinde yola döşedikleri mayını askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucunda 5 asker şehit oldu.

        Şehitlerden 25 yaşındaki Jandarma İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen'in naaşı havayoluyla Adana'ya getirildikten sonra ailesinin evine götürülüp helallik alındı.

        Sabancı Merkez Camii'nde şehit astsubay için cenaze namazı kılındı. Eşi Çetin Yelmen'i kaybettikten sonra evlat acısıyla yüreği ikinci kez kavrulan anne Fedai Yelmen, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi.

        Genç şehidin soyadı öğrenilemeyen nişanlısı Tuğba'yı ise şehidin ablası Ebru Yelmen teselli edip "Emanetmişsin, kıymetini bilmemişiz" diye ağıt yaktı. Şehidin ağabeyi Kazım Yelmen ise "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ifadelerini kullandı.

        Cenaze namazının ardından Jandarma İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen'in naaşı top arabasına konuldu. Şehidin cenazesi, ablasının asker selamıyla Asri Mezarlık'a, son yolculuğuna uğurlandı.

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen, memleketi Adana'da toprağa verildi. Şehidin yeni sözlendiği birkaç ay sonra da nisan yapmayı planladığı öğrenildi. Şehidin kız kardeşi Tuğba ise ağabeyini asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı.
        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen, memleketi Adana'da toprağa verildi. Şehidin yeni sözlendiği birkaç ay sonra da nisan yapmayı planladığı öğrenildi. Şehidin kız kardeşi Tuğba ise ağabeyini asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı.

        ŞEHİT BURAK ERTEN İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Bakım Astsubay Çavuş Burak Erten, Denizli'de binlerce vatandaş tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu'nda yol devriyesi yaptığı sırada teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen Piyade Bakım Astsubay Çavuş Burak Erten'in cenazesi, Van'da düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Denizli'ye getirildi. Helallik alınması için baba evine götürülen şehit Erten'in cenazesini görenler gözyaşlarını tutamadı. Şehidin cenazesi Delikli Çınar Camii'nde Denizli Müftüsü Mehmet Aşık'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Denizli Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

        Cenaze namazına Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

        ASKERİN AYAĞI TOP ARABASININ ALTINDA KALDI

        Öte yandan şehidin cenazesinin konulduğu top arabasına eşlik eden bir askerin sol ayağı top arabasının altında kaldı. Askerin ayağını top arabasının altından polis ve vatandaşlar kurtardı. Vatandaşların yardımıyla ambulansa götürülen asker hastaneye kaldırıldı.

        OSMAN ER İÇİN OSMANELİ'DE TÖREN

        Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan er Osman Er, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

        Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Beyyurdu- Aktütün karayolunda askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden döşediği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan askerlerden 21 yaşındaki er Osman Er için Bilecik Osmaneli İlçesi'nde tören düzenlendi. Ertuğrulgazi Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik AK Parti milletvekili Halil Eldemir, Bilecik CHP milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Zafer Koç, yakınları ile binlerce kişi katıldı.

        Hakkari Şemdinli ilçesi Aktütün bölgesinde askeri aracın geçerken patlatılması sonucu şehit olan er Osman Er Bilecik Osmaneli ilçesinde toprağa verildi.
        Hakkari Şemdinli ilçesi Aktütün bölgesinde askeri aracın geçerken patlatılması sonucu şehit olan er Osman Er Bilecik Osmaneli ilçesinde toprağa verildi.

        Şehit er Osman Er'in cenazesi, cenaze namazı öncesinde ambulansla oturduğu evin önüne getirilerek helallik alındı. Cenaze daha sonra Ertuğrulgazi Camii'ne getirildi. Cenazenin başında nöbet tutan asker gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazı öncesi Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, cenazeye katılanlardan alkış tutmamaları ve tezahüratta bulunmamaları yönünde uyardı. Şehit Osman Er'in babası İsmail Er, annesi Hayriye Er ile kardeşleri tabut başında gözyaşlarına boğuldular. Anne Hayriye Er, cenazede, "Söyleyecek bir şey yok. Vatan sağolsun. Ne diyebilirim. İçim yanıyor" dedi.

        Şehit Osman Er'in cenazesi, götürüldüğü Osmaneli Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

        "TEHLİKELİ YERE GİDECEĞİM"

        Şehit er Osman Er'in, olaydan önce sosyal paylaşım sitesindeki hesabından, 'Yarın göreve gidiyorum, bakalım yarın ne olacak, tehlikeli yere gideceğim' yazdığı ortaya çıktı. Er'in arkadaşlarının 'Sana birşey olmaz Osman' yazmaları üzerine de 'İnşallah Allah'ın emri' karşılığını verdiği görüldü.

        MUSTAFA ALTINEL'İ 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

        Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 5 askerden Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Altınel, Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

        Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Beyyurdu- Aktütün karayolunda askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden döşediği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan askerlerden 24 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Altınel için Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi, yakınları, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Tugay Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, AK Parti Milletvekilleri Vural Kavuncu, Şükrü Nazlı, Ahmet Tan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve 5 bine yakın vatandaş katıldı.

        BÖLGE KARIŞIK DİYE DÜĞÜNÜ ERTELEMİŞLER

        Şehit Uzman Çavuş Mustafa Altınel'in Cuma günü için Van'dan Adana'ya uçak bileti aldığı, nişanlısına sürpriz yapacağı belirtildi. Altınel'in geçen yıl evlenmek istediği, ancak babası Mehmet Altınel'in doğu bölgesinin karışık olması nedeniyle düğünü bu yıla ertelediği ve bu yıl Eylül- Ekim aylarında düğün yapma planları olduğu kaydedildi. Cenaze namazı öncesi şehit Uzman Çavuş Mustafa Altınel'in babası Mehmet Altınel, annesi Hatice Altınel, kardeşleri Fatma ve Kadir Altınel ile nişanlısı Nimet tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Mustafa Altınel'in kardeşi Fatma Altınel cenazeye katılanlardan ağlamamalarını ve ağabeyi için alkış tutmalarını istedi.

        Törene katılanlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.

        Hakkari Şemdinli ilçesi Aktütün bölgesinde şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Altınel'in cenazesi Kütahya Tavşanlı ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.
        Hakkari Şemdinli ilçesi Aktütün bölgesinde şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Altınel'in cenazesi Kütahya Tavşanlı ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

        CENAZE ARACININ ANAHTARINI ALDILAR

        Cenaze namazının ardından Tavşanlı gençleri, cenazeyi yaklaşık bir kilometre ilerideki şehitliğe omuzlarda götürmek istedi. Ancak gençlerin bu isteğine asker izin vermedi. Gençler, cenaze aracının hareket ettirmemek için kısa süre cenaze aracının kapısını tuttu. Bu sırada gençlerden birisi cenaze aracının kontak anahtarını aldı. Gençler cenazeyi omuzlarda taşıyarak götürmek için diretince araya ilçe kaymakamı Numan Hatipoğlu girdi. Hatipoğlu, şehit cenazesinin şehitliğe 300 metre kalana kadar araçla daha sonra omuzlarda götürülmesi konusunda gençlerle anlaştı. Tavşanlı Askerlik Şubesi önüne kadar cenaze aracıyla götürülen şehidin cenazesi, daha sonra Tavşanlılı gençler tarafından omuzlarda şehitliğe götürüldü.

        Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Altınel'in cenazesi, götürüldüğü Tavşanlı Asri Mezarlık Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

        EYÜP ÖKSÜZ ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

        Van’ın Erciş ilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyelerince, Pay Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Er Eyüp Öksüz için Kocatepe Camisinde cenaze töreni düzenlendi.

        Şehit Öksüz için Kocatepe Camisinde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Öksüz'ün cenazesi bir süre top arabasında taşındı.

        Van’ın Erciş ilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyelerince, Pay Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Er Eyüp Öksüz için Kocatepe Camisinde cenaze töreni düzenlendi.
        Van’ın Erciş ilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyelerince, Pay Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Er Eyüp Öksüz için Kocatepe Camisinde cenaze töreni düzenlendi.

        Cenaze törenine şehit er Öksüz'ün annesi Emine Öksüz, babası Ahmet Öksüz ve yakınları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

        Öksüz'ün cenazesi Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi.

        DHA-İHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ