Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Çanakkale'de "FETÖ/PDY" davasının 2'inci duruşması başladı

        Çanakkale'de, "Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar sonrası beşi tutuklu toplam 66 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasına başlandı. Davanın ikinci duruşmasının 15 Temmuz'a kadar süreceği öğrenildi.

        Çanakkale'de geçen yıl 26 Aralık'ta başlayan ve aralıklarla süren operasyonlarla ilgili beşi tutuklu toplam 66 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bugün başladı. Duruşmaya, beşi Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan tüm sanıklar, müşteki ve tanıklar katıldı. Duruşma nedeniyle Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, cezaevi girişinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Cezaevi girişinde polis, kontrol noktası oluşturdu.

        Duruşmaya katılmak üzere gelen tutuksuz sanıklar, cezaevinin girişinde yapılan kimlik kontrolü ve üst aramasının ardından hazır bekletilen minibüslerle, içeri götürüldü. Duruşmanın yapılacağı cezaevinin tiyatro salonuna ulaştırıldı. İkinci duruşmanın, çarşamba günü hariç, 15 Temmuz Cuma gününe kadar devam edeceği öğrenildi.

        368 SAYFALIK İDDİANAME 2 GÜNDE OKUNMUŞTU

        Sanık, mağdur, müşteki ve tanık sayılarının çok fazla olması, adliyedeki duruşma salonlarının yetersiz kalması ve güvenlik nedeniyle yargılamaya, geçen 13 Haziran'da Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda başlanmıştı. Aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile çok sayıda işadamının da bulunduğu sanıklar, mağdur ve müştekiler ile tanık olarak dinlenecek kişiler, hafta sonları ve çarşamba günleri görülmeyen duruşmanın 8 gün yapılan ilk oturumlarına katıldı. Davanın 368 sayfalık iddianamesi görevlendirilen iki edebiyat öğretmeni tarafından ilk iki günde okunabildi. İlk duruşmaya, 7'si tutuklu 66 sanık, 28 mağdur, 11 müşteki, tanıklar ve avukatlar ile birlikte toplam 200'e yakın kişi katıldı.

        İLK DURUŞMADA 2 TUTUKLU SANIK SERBEST KALDI

        Sanıkların dinlendiği ilk duruşma sonunda tutuklu sanıklardan Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde memur olan H.İ. ile İl Özel İdaresi'nde görevli E.D. tahliye edildi.

        ÇEŞİTLİ SUÇLAMALAR MEVCUT

        Geçen 26 Aralık'ta Çanakkale merkezli toplam 10 ilde düzenlenen ve sonraki günlerde kapsamı genişletilerek sürdürülen operasyonlarda gözaltına alınan sanıklar, 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne yardım, kamu kurum, dernek, vakıf gibi kuruluşların aracı kılınarak dolandırıcılık, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık, özel belgede sahtecilik, imar kirliliğine neden olma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlamalarıyla yargılanıyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ