Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çeşme'de kaybolan 2 gençten 5 gündür haber yok

        İzmir'in Çeşme ilçesinde, üzerinde uyudukları dubanın halatının kopup açık denize sürüklenmesiyle kaybolan Edirneli garson Çınar Gürses ve arkadaşı Serdar Yalçın'a, beşinci günde de ulaşılamadı. Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri, kaybolan 2 genç için çalışma yapıyor.

        Çeşme'de, dubanın bağlantılarının kopması sonucu denizin açıklarına sürüklenen iki genç için Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri havadan uçak ve helikopter ile arama çalışması başlattı. Türkiye'den de denizden botlarla arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

        Yunan yetkililerden yardım istedi Denizde kaybolan Edirneli Çınar Gürses'in kuzeni Rafet Bozacı, kaybolan yakını için Samos Adası'na gidip Yunan yetkililerden de yardım istedi.

        Rafet Bozacı, elinde bulunan fotoğraflar, son sinyal alınan bölgenin koordinatları ve duba resimlerinden oluşan bilgileri Yunan yetkililerle paylaştı. Rafet Bozacı,Yunan yetkililerin ilgi gösterdiklerini, koordinatlarla ilgili olarak da sabah erken saatlerden itibaren sahil güvenlik ve helikopterlerle arama çalışmalarına başladıklarını belirtti.

        5 gündür arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bozacı, "Sahil Güvenlik Komutanlığı'na haber verilmesiyle arama kurtarma çalışması başlatıldı ancak havadan ve denizden yapılan aramalara karşın 5 gündür iki arkadaş bulunamadı. Yunanistan Samos Adası'na geçerek orada bulunan yetkililere elimizde bulunan tüm fotoğraf ve son sinyal konumlarını verdik, onlarda ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar" dedi.

        Çınar Gürses'in kaybolduğu gün saat 12.30'da kıyıdaki arkadaşlarını telefonla arayıp yardım istediğini belirten Bozacı, "Çalıştığı yerdeki dubalar sezon öncesi yenilendi, patlaması veya su alma riski çok düşük, sürüklenerek bir adaya gitmiştir umarım" ifadelerini kaydetti.

        "Yangın çıkan adada olabilirler" Bozacı, gençlerin 2 gün önce yangın çıkan adada olma ihtimalini Yunan yetkililerin göz önüne aldıklarını, öğle saatlerinden sonra da adaya bir ekibin gideceğini bildirdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ