Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ardahan'da yatırım konferansı düzenlendi

        Ardahan'da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz öncülüğünde yatırım konferansı düzenlendi.

        Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonundaki programda konuşma yapan Yılmaz, konferansa CHP dışında katılımın olmamasına tepki gösterdi.

        Bu konferansı CHP olarak değil, Ardahan'ın çıkarı ve ekonomik geleceği için yaptıklarını ifade eden Yılmaz, "Bizim insan olarak en büyük ve en önemli özelliğimiz, verdiğimiz sözümüze uyup uymadığımız. Seçimde biz bir söz verdik. 'Ardahan'a yatırım konferansı yapacağız' dedik. Biz 'Ardahan'a Cumhuriyet Halk Partisi'nin konferansını yapacağız' demedik. Zaten onu yapsak her yere yaparız." dedi.

        Yılmaz, bir düğüne giderken bile her kesimden insanın geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

        "Biz bütün partiler, nasıl ki bir düğüne giderken her kesimden insan gelir ve orası mekan olur, orada toplanır, eğlenilir, takılar takılır ve gidilirse burası da bir ortak alanımız olsun istedik. Buraya bütün siyasi partiler gelsin ve ne istiyorlarsa söylesinler. Bütün değerlendirmeler burada yapılsın ve Ardahan için bir sonuç çıksın istedik. Biz böyle istedik ama gerçekten Ardahan'a yatırım konferansı yapılmasını, Ardahan'a yatırım yapılmasını istemeyenler varmış. Bizim bütçemizden maaşını verdiğimiz adamlar, meğer bir partinin ajanıymış. Ben bunları ayıklıyorum. Bu görevlerde ben de bulundum. Ben bir eski büyükelçiyim. Bu tür bir olayı ancak ve ancak partinin devletleştiği bir dönemi yaşıyoruz."

        Bütün tehditlere rağmen insanların geldiğini ileri süren Yılmaz, bu nedenle salona gelen herkesi tebrik ettiğini ifade etti.

        "ARDAHAN STRATEJİK DEĞERİ OLAN İLİMİZ"

        Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci ise Ardahan'ın Orta Asya'ya uzanan İpek Yolu üzerinde pek çok fırsata açık bir coğrafi kavşakta yer aldığını ve yatırım için önemli bir nokta olduğunu bildirdi.

        Demirci, Ardahan'da düzenlenen konferansın bölgeye yatırım çekeceğine inanmak istediğini bildirerek, "Ardahan stratejik değeri olan ilimiz. Son yıllarda büyük değişim, dönüşüm ve atılımlar içerisinde olup kabuğunu kırma sürecini yaşamaktadır." diye konuştu.

        Ardahan'a yatırım yapanların önemli maddi kazanç sağlayacağına inandığına değinen Demirci, şu ifadeleri kullandı:

        "Tamamlanmak üzere olan yollar ve alt yapısıyla, yeni açılan üniversitemiz, büyümekte olan inşaat sektörümüz açılmış olan yeni gümrük kapıları yatırım yapılabilir bir şehir statüsüne kavuşmaktadır. Şuan hazır durumda bulunan organize sanayi bölgemiz ile Ardahan siz değerli yatırımcıları beklemektedir. Ardahan'ın teşvikte 6. bölgede olması nedeniyle yatırım için cazip bir bölge. Hibe ve desteklerden yararlanabilmektedir. Aktaş Sınır Kapısı Gürcistan'da çok ciddi ihracat potansiyelini beraberinde getirmektedir. Siz değerli hemşehrilerimizi yatırım yapmaya davet ediyoruz."

        Yarın da devam edecek konferans, ekonomistlerin panel konuşmalarıyla sürdü.

        Konferansa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve parti yetkilileri katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ