Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çeşme'de duba üzerinde kaybolan gençlerden hala iz yok
        1

        Mesut HAN/GAZETE HABERTÜRK

        İzmir’in Çeşme İlçesi’nde üzerinde uyudukları dubanın halatının kopup sürüklenmesiyle kaybolan barmen Çınar Gürses (35) ve arkadaşı Serdar Yalçın’ı (32) bulmak için Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar 5. gününe girdi.

        2

        Çınar Gürses’in kuzeni Rafet Bozacı, Sisam Adası’na geçip Yunanistanlı yetkililerden yardım istedi. Bozacı elinde bulunan fotoğraflar, cep telefonundan son sinyal alınan bölgenin (kıyıdan 10 km açıkta) koordinatları ve diğer bilgileri yetkililere verdi.

        3

        Bozacı, gösterdikleri koordinatlar doğrultusunda Yunan Sahil Güvenlik botları ve helikopterinin bölgede arama yaptıklarını belirterek “Ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

        4

        ‘DUBA SU ALMIŞ OLAMAZ’

        İki gencin uyuyakaldığı dubaların sezon öncesi yenilendiğini, patlaması veya su alma riskinin çok düşük olduğunu belirten Bozacı, şöyle konuştu: “2 gün önce Samos (Sisam) yakınlarındaki bir adada yangın çıkmış.

        5

        Yunan yetkililer o adada olabileceklerini düşünüyor. Duba sürüklenerek adaya gitmiştir umarım.’’

        6

        KIYIYA VURAN CESET

        Öte yandan Gürses’in barmenlik yaptığı Alaçatı’nın güneydoğusunda kalan Sisam Adası’nda kıyıya bir erkek cesedinin vurduğu öğrenildi. Cesedin kimliğinin belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ