Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 Rektörlük seçimleri bugün başladı

        Bu ay 37 üniversitede gerçekleştirilmesi planlanan rektörlük seçimlerinin 20'si için seçimler bugün başlandı.

        Bugün seçim yapılacak üniversiteler şöyle; İstanbul Teknik (İTÜ), Orta Doğu Teknik, (ODTÜ), Dokuz Eylül, Ege, Boğaziçi, Adana Bilim ve Teknoloji, Akdeniz, Atatürk, Ankara, Cumhuriyet, Çukurova, Dicle, Fırat, Gazi, Gaziantep, İnönü, Karadeniz Teknik (KTÜ), Ondokuz Mayıs, Trakya ve Yıldız Teknik (YTÜ). Öğretim üyelerinin en az yarısının hazır bulunmaması halinde seçim 14 Temmuz’a ertelenecek.

        SONUÇLAR 15 TEMMUZ'DA

        Sonuçlar 15 Temmuz’da YÖK’e bildirilecek. Rektör adaylarını inceleme komisyonu 18-26 Temmuz tarihleri arasında çalışacak, YÖK Genel Kurulu adayları 1 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı’na sunacak.

        FIRAT ÜNİVERSİTESİ'NDE REKTÖRLÜK SEÇİMİ BAŞLADI

        Fırat Üniversitesi'nde rektör adayı belirleme seçimi başladı. Seçimlerde 6 aday rektörlük için yarışıyor.

        Yapılan seçim sonuçları 15 Temmuz 2016 tarihinde Yükseköğretim Kurulu'na gönderilecek. 18-26 Temmuz 2016 tarihleri arasında Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu çalışmalarını yürütecek ve sonuçlar 27-28 Temmuz 2016 tarihleri arasında Yükseköğretim Genel Kurulu'na gönderilecek. 1 Ağustos 2016 tarihinde ise sonuçlar Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 3 aday arasından bir ismi rektör olarak atayacak.

        Elazığ'da Fırat Üniversitesi Rektörlüğü için; Prof. Dr. Berrin Tarakçı, Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Erol Keleş, Prof. Dr. Hüseyin Turhan, Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ ile Prof. Dr. Mehmet Şekerci yarışıyor. Seçimlerde 358 profesör, 194 doçent ve 386 yardımcı doçent oy kullanacak.

        Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki seçimde oy verme işlemi, saat 17:00'ye kadar sürecek.

        MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDE REKTÖRLÜK SEÇİMİ

        Malatya İnönü Üniversitesinde Rektörlük seçimi heyecanı yaşanıyor. Kıyasıya bir mücadelenin yaşanacağı Rektörlük seçimi İnönü Üniversitesi için büyük bir önem arz ederken seçimde 7 aday yarışacak.

        İnönü Üniversitesinin yeni Rektörünü belirleyecek seçimler Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak. Saat 13:30 ile 18:00 saatleri arasında yapılacak oy verme işleminin ardından sayım işlemi gerçekleştirilecek. Öğretim üyelerinin en az yarısının hazır bulunmaması halinde ise seçimler 14 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak. Kamuoyunun merakla beklediği Rektörlük seçimlerinin sonuçları ise 15 Temmuz'da YÖK'e bildirilecek. YÖK Genel Kurulunun yapacağı toplantı sonrasında İnönü Üniversitesi Rektörlüğü için 3 aday Cumhurbaşkanına sunulacak. Cumhurbaşkanının seçeceği bir aday İnönü Üniversitesinin yeni Rektörü olacak.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ