Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Samsun'daki golf sahasının açılış tarihi belli oldu

        Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bölümü deniz doldurularak yapılan 9 delikli golf sahası, Türkiye Golf Federasyonunun düzenleyeceği "Federasyon Kupası" ile açılacak.

        Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Samsun'da birçok spor altyapısının hizmete girdiğini ancak golf sahası eksikliğinin ortaya çıktığını gördüklerini söyledi.

        Golf sahasının 15 Temmuz Cuma günü açılacağını bildiren Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla Türkiye Golf Federasyonu tarafından açılışta Federasyon Kupası müsabakası düzenleneceğini ifade etti.

        "18 çukura çıkarma çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

        Sahanın uluslararası müsabakaların yapılabilmesi için mutlaka 18 çukurlu olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Biz bu kararı da cesaretle verdik, 18 çukura çıkarma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altyapı inşaatımızı ise bitirmek üzereyiz. 2016 yılının sonunda 18 çukurluk alan dolgusu ve golf sahası içinde yer alacak hizmetler bitmiş olacak. Kış ayında da çimlendirmesini yapacağız. 2017'deki İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda golf sahamız, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ