Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ÖSYM 2016-KPSS sonuçları sorgula! KPSS yerleştirme sonuçları

        Lisans mezunlarının katıldığı 2016-Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 22 - 29 Mayıs'ta gerçekleştirilmişti. Sınava giren binlerce adayın sabırsızlıkla beklediği KPSS lisans sonuçları açıklandı.

        ÖSYM, KPSS'DEKİ İKİ SORUNUN İPTALİNE KARAR VERDİ

        2016-KPSS lisans genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimlerine ait madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı, itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği ifade edildi.

        Bu kapsamda, ÖSYM Yönetim Kurulu kararı gereği, eğitim bilimleri temel soru kitapçığında yer alan 63. soru ve genel yetenek Türkçe testindeki 11. sorunun iptal edilmesine karar verildiği duyuruldu.

        İptal edilen soruların, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.

        KPSS LİSANS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 22 - 29 Mayıs tarihlerinde 'Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri' ve 'Alan Bilgisi' üzerinden gerçekleştirilen KPSS sınav sonuçları 16.30'da açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebilecekler.

        2016-KPSS LİSANS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

        KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

        Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)-2016/1 yerleştirme sonuçları açıklandı.

        ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, "Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme" işlemleri tamamlandı.

        Adaylar, KPSS-2016/1 yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet adresi "https://sonuc.osym.gov.tr"den T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

        2016 KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

        KPSS (ÖABT) NE ZAMAN?

        17-31 Mart 2016 tarihleri arasında başvurusu alınan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavına sayılı günler kaldı. KPSS için binlerce aday hazırlık içinde. 2016 KPSS (ÖABT) sınavı 24 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın sonuçları ise 11 Ağustos'ta ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ