Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya'da 9 at tüfekle öldürüldü

        Antalya'nın Konyaaltı ilçesine bağlı Doyran Mahallesi Geyikbayırı mevkisinde sürülerini otlatan çobanlar, vurularak telef edilmiş 9 at buldu. Atlarda saçma izleri olduğunu farkeden çobanlar, durumu İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdi.

        Olay yerinde incelemede bulunan jandarma ekipleri, tutanak tutarak soruşturma başlattı.

        "YENİ DOĞAN ATA BİLE SİLAH SIKMIŞLAR"

        Yaylada çobanlık yapan Hüseyin Kılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölü atları görünce büyük bir şok yaşadıklarını söyledi.

        Atların yıllardır meralarda gezdiğini ve yaylanın en önemli güzelliklerinden olduğunu anlatan Kılar, "Bu atlara silah sıkanlarda hiç mi vicdan yok? Yeni doğmuş bir ata bile silah sıkmışlar. Yaralı halde bulduğumuz tay yayılamıyor süt emiyor. Bu tayın alıp bakılması gerekiyor. Yayılmadığı için bu tay da birkaç güne ölebilir." dedi.

        Bölgede çobanlık yapan Hasan Ali Demirkıran ise keçilerini otlatırken meralarda sürekli gördüğü atları silahla vurulmuş halde bulduğunu ifade etti.

        Bazı atların yaralı halde dağlara doğru kaçtığını dile getiren Demirkıran, "9 atın ölüsünü bulduk. Dağlara yaralı halde giden başka atlar da ölmüş olabilir. Atların hiçbir suçları, günahları yok. Sadece burada özgürce yaşıyorlardı. Meraların otlarını yediği için vurduklarını tahmin ediyoruz. Çok üzüldüm. Çok güzel atlardı. Bu güzelliklere nasıl kıydılar anlamıyorum." diye konuştu.

        ATLARI İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜ

        Ölen 6 atın sahibi Hamit Akmak ise atları için gözyaşı döktü. Akmak, atların kendisine, kardeşlerine ve bazı akrabalarına ait olduğunu söyledi.

        Atların alıcısının bulunduğunu ancak kendisinin, "Memleketimizde atlar bulunsun. Gelen geçen izlesin, torunlarım da görsün" diyerek atları meralara saldığını anlatan Akmak, "Devamlı yaz, kış onları takip ediyordum. Çok üzüldüm. Ailemizden biri gibiydiler. Özgürce yayılsınlar, koşsunlar diye salmıştım ama vurup öldürdüler." dedi.

        Akmak, atlarını öldürenlere yönelik hukuki yollara başvuracağını sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ