Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kabataş projesi için imza kampanyası başlatıldı

        Nagihan ALAN - GAZETE HABERTÜRK

        nagihana@htgazete.com

        Dolmabahçe’deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nden, Fındıklı’daki Molla Çelebi Camii’ne kadar olan alanda kıyı dolgusuyla oluşturulacak ‘Kabataş Martı Projesi’ olarak duyurulan Kabataş Meydan Düzenlemesi Transfer Merkezi ve İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı projesinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde onaylandığı ve projenin 28 Temmuz’da başlayacağı açıklanmıştı.

        İBB Meclisi’nin aldığı karardan sonra tekrar gündeme gelen ‘Kabataş Martı Projesi’ olarak duyurulan Kabataş Meydan Düzenlemesi Transfer Merkezi ve İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı projesi için change. org’dan imza kampanyası başlatıldı.

        “Kabataş’taki ‘Doldurulmuş Martı’ projesini durdur!” başlığıyla İstanbul İçin Sivil Toplum Platformu’nun başlattığı ve 5 bin imzanın hedeflendiği kampanyanın bitiminde imzalar İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teslim edilecek.

        Şimdiye kadar 4 bin 655 imzanın toplandığı kampanya için hazırlanan mesajda şöyle dendi: “Eğer proje hayata geçirilecekse önerimiz şu: ‘Martı’ projesi ve ulaşımla ilgili kararlar başka önerilerle birlikte, bir seçici kurula sunulsun ve sergilensin. Kabataş’ı iyileştirmek için başka hangi fikirlerin olduğu görülsün ve başkalarının projeleri de değerlendirilsin. Her gün on binlerce insanın kullandığı, deniz ulaşımının, raylı sistemlerin, toplu taşıma araçlarının birbirine bağlandığı önemli transfer merkezi olan Kabataş’ın akıbetinin halka danışılmasını istiyoruz.”

        Öte yandan sadece change.org’da değil Kabataş İskelesi’nin önünde vatandaşlar da imza topluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ