Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin ve Kayseri'de Suriyelilerle gerginlik

        Hakan BULUT/TARSUS-Necmettin ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ

        Konya'nın Beyşehir ilçesi, Şanlıurfa ve İzmir'in Buca ilçesinde yaşanan Suriyeli-Türk kavgalarının ardından Mersin ve Kayseri'den de gerginlik haberi geldi. İki kentte "laf atma" ve "gürültü" nedeniyle çıktığı ileri sürülen kavgalarda 4 Suriyeli yaralandı.

        'LAF ATMA' KAVGASI

        Mersin'in Tarsus ilçesinde merkez Yarbay Şemsettin mahallesinde iddiaya göre kızlara laf atan ve tacizde bulunan Suriyelilerle mahalle sakinleri arasında dün akşam kavga çıktı. Mahalle sakinleri ile evleri boşaltmalarını istedikleri Suriyeliler arasında çıkan arbedede 2 Suriyeli başından yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 500 Suriyelinin yaşadığı bölgeye polisin sevk edilmesiyle olaylar yatıştırılıdı.

        'GÜRÜLTÜ' ARBEDESİ

        Kayseri'de Kocasinan ilçesine bağlı Uğurevler mahallesinde dün akşam "gürültü" nedeniyle çıktığı ileri sürülen kavgada 2 Suriyeli hafif yaralandı. Bıçak ve sopaların kullanıldığı kavganın yaşandığı mahalleye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler, mahallenin girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

        1 HAFTADA YAŞANAN OLAYLAR

        Konya'nın Beyşehir ilçesinde Cumartesi gecesi "köpek tekmeleme" yüzünden çıktığı ileri sürülen kavgada 1 Suriyeli ve 1 Türk genç yaşamını yitirmişti. İlçeyi geren olaylarda 3 kişi de yaralandı.

        Aynı gece Şanlıurfa'da bir çocuğun 4 Suriyeli tarafından gasp edilmeye çalışıldığı ve bıçaklandığı iddiası da Türk Meydanı Mahallesi'nde infiale neden oldu.

        İzmir Buca'da Fırat Mahallesi sakinlerinin Salı akşamı gürültü yaptıkları ileri sürülen Suriyelileri uyarması üzerine çıkan kavgada baba oğul 2 Türk bıçakla yaralandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ