Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da inşaatta toprak kayması

        Ankara Mamak'ta bir inşaatın istinaf duvarı yapımı sırasında toprak kayması yaşandı. Kaymadan dolayı çatlak oluşan bitişikteki bir bina da tedbir amaçlı boşaltıldı.

        Mamak Şirintepe Mahallesi'nde bir inşaatın istinaf duvarı yapımı sırasında saat 01.30 sularında toprak kayması meydana geldi. Kaymanın yaşandığı alanın bitişiğindeki bir binada çatlaklar oluştu. Gürültüyü duyan apartman sakinleri, kendilerini sokağa attı.

        Binadan oturan vatandaşlar, defalarca yetkililere müracaat ettiklerini; ancak sonuç alamadıklarını iddia etti. Bir mahalle sakini, saat 00.30 sıralarında ilk önce toprak kayması yaşandığını ve zabıtaya haber verdiklerini aktardı. Zabıtanın 'bir şey yok' dedikten sonra gittiklerini iddia etti. Yaklaşık yarım saat sonra istinat duvarının çöktüğünü ve evde sarsıntıyı hissettiklerini söyledi.

        İnşaatı yapan müteahhitten de şikayetçi olduklarını belirten vatandaşlar, müteahhidin hiçbir uyarıyı dikkate almadığını belirtti. İnşaatın temelinde sürekli su birikmesi meydana geldiğinden kaymanın olduğunu savunan vatandaşlar, sulu alanın müteahhit tarafından betonla kapatıldığını fakat suyun çıkmaya devam ettiğini söyledi.

        Toprak kaymasını da etkisiyle binanın bahçe duvarlarında ve bazı dairelerinin iç duvarlarında çatlaklar meydana geldi.

        Geceyi sokakta geçiren bina sakinleri, yetkililerin mağduriyetlerini bir an önce gidermesini istedi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ