Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: İktidara yakınız

        GAZETE HABERTÜRK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaleme aldığı bir makalede, “Cumhuriyet Halk Partisi İslam coğrafyasının gerçek anlamda en önemli sosyal demokrat partisidir” dedi.

        Kılıçdaroğlu, “Politikyol” internet sitesine, “21. Yüzyılda Sosyal Demokrasi ve Cumhuriyet Halk Partisi” başlıklı bir makale yazdı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

        DÖNÜŞÜM İHTİYACI: Tarihsel olarak farklı ekonomik, toplumsal ve siyasal süreçlerden dönüşerek geçen sosyal demokrasi, bugün yeni bir dönüşüme ihtiyaç duymaktadır. Bu dönüşüm salt işçi sınıfını değil toplumun ezilen bütün kesimlerini kapsamalıdır.

        SOSYAL ADALET: Sosyal demokrasinin sosyal adaleti sağlama politikasını yeniden, daha güçlü bir biçimde savunması hem yerelde hem de genel iktidarda uygulamaya koyması zorunludur.

        SOLUK ALIR: Bugün hem Avrupa’da hem de ülkemizde sosyal demokrasinin içinde bulunduğu krizi aşmak aynı zamanda dünyaya soluk aldırmaktır. Sömürü, yabacı düşmanlığı, ırkçılık, aşırı sağ, etnik ve dinci terör gibi yükselen tehditler bütün insani değer ve kazanımları yok etmektedir.

        AB KRİZİ: Avrupa Birliği’nin içinde bulunduğu bu krizi aşmasının tek yolu, sosyal demokrasinin yeniden ve güçlü bir biçimde iktidara gelmesidir. Bunun yolu da kent meydanlarını dolduran milyonların sesine kulak vermesi, onların taleplerini esas alması ve katılımcılığı en geniş ve etkin biçimde yaşama geçirmesidir.

        CHP SENTEZİ: Cumhuriyet Halk Partisi İslam coğrafyasının gerçek anlamda en önemli sosyal demokrat partisidir.

        İKTİDAR YAKIN: Bugün de CHP kendisine düşen tarihsel ve toplumsal sorumluluğun farkında olarak kapsamlı bir dönüşüm için mücadele etmektedir. Bugün topluma ve ülkemize hâkim olan karamsarlığa rağmen sosyal demokrasinin iktidarının yakın olduğunu düşünüyor, bunun için mücadele ediyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ