Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul ve Ankara'da alarm

        Fransa'daki terör saldırısının ardından alarma geçen İstanbul polisi metro girişlerinde vatandaşları didik didik arıyor. Atatürk Havalimanı'nda da güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü.

        Fransa'nın güneyindeki Nice'de 84 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısının ardından İstanbul polisi alarma geçti. Güvenlik önlemleri kapsamında metro girişlerinde bekleyen polis ekipleri vatandaşları didik didik aradı. Atatürk Havalimanı'nda da önlemlerini artıran polis ekipleri çanta ve valizleri de didik didik aradı. Atatürk Havalimanı'nda özel harekat polisinin de önlem aldığı görüldü.

        İSTİKLAL'DE GÜVENLİK ARAMALARI

        Fransa'da gerçekleşen terör saldırısının ardından İstanbul'daki Fransız Başkonsolosluğu'nda geniş güvenlik önlemleri alan polis, güvenlik önlemlerinin kapsamını daha da genişletti. İstiklal Caddesi'nde bavullar didik didik aranırken çalışmalara uzman polis köpeği de destek verdi.

        Fransa'da gerçekleşen terör saldırısının ardından, güvenlik gerekçesiyle bir süredir kapalı olan, Taksim'deki Fransa Başkonsolosluğu önünde geniş güvenlik önlemleri uygulanmaya devam ediliyor.

        Özel harekat polislerinin de destek verdiği çalışmaların kapsamı genişletildi. Asayiş ekipleri, İstiklal Caddesi'nin Taksim Meydanı'ndaki girişinde şüpheli şahıslara kimlik sorup bavullarını didik didik arıyor. Güvenlik çalışmalarına İstiklal Caddesi'nde bombaya karşı duyarlı, uzman polis köpeğiyle devriye gezen bir ekip de dahil edildi.

        Güvenlik denetimlerinde gözaltına alınanlar olduğu öğrenildi.

        ÖZEL TİM NÖBET TUTUYOR

        Terör saldırısı ihbarıyla önceki gün kapatılan ve bayrakların yarıya indiği Fransa'nın İstanbul Başkosolosluğu'nda polis ekiplerinin yanı sıra özel tim nöbet tutuyor. Halen hizmete kapalı olan başkonlosluğun bulunduğu İstiklal Caddesi'de görev yapan özel tim ekibini, caddeden geçen bazı vatandaşlar ilgiyle izliyor.

        Fransa'nın Ankara'daki Büyükelçiliğin internet sitesinden önceki gün yapılan açıklamada 14 Temmuz Ulusal Günü kutlamalarının iptal edildiği de duyurulmuştu. Açıklamada "Ankara, İstanbul ve İzmir'de düzenlenmesi öngörülen 14 Temmuz kutlamaları iptal edilmiştir. Kararla ilgili Türk Makamları bilgilendirilmiştir. Kendileriyle sürekli iletişim halindeyiz. Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği ve Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu, 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 13.00'dan itibaren, ikinci bir emre kadar, kapalı olacaktır. Anlayışları için Türkiye'de yaşayan Fransız topluluğuna ve tüm davetlilerimize teşekkür ederiz" denmişti.

        Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach da şahsi Twitter hesabından verdiği bilgide Türk yetkililerle irtibat halinde olduklarını yazmış, "Güvenlik nedeniyle, İstanbul'daki 14 Temmuz Resepsiyonu iptal edildi, tıpkı İzmir ve Ankara'da gibi. Türk yetkililerle irtibat halindeyiz. Konsolosluğumuz ve Fransız Kültür Merkezi, yeni bir bildirime dek kapalı olacaktır" bilgisini vermişti.

        84 kişinin öldüğü Nice kentindeki saldırının ardından bayrakların yarıya indiği İstanbul Başkonsolosluğu'da halen hizmet verilmiyor.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ