Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu: Şile İstanbul’un Bodrum’u olacak

        GAZETE HABERTÜRK

        Kentinkarmaşasından uzaklaşmak isteyenlerin özellikle hafta sonu nefes aldıkları Şile, artık çehre değiştiriyor. İstanbul’un mavi bayraklı plajlara sahip tek ilçesi Şile yaz aylarında yüz binlerce kişiyi ağırlıyor.

        Şile’deki gelişmeleri anlatan Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, “Şile turizm ilçesi, doğası ve tabiatı ile turizm yapmaya yönelen bir ilçe. Haliyle ulaşılabilirliğin bu yönde pozitif avantajları olacak. Yoğun bir trafik sirkülasyonu ile karşı karşıyayız. Ancak ciddi tedbirlerimiz var. Gerek yeraltı otoparkı gerek meydan projeleri ile Şile’yi yoğun sezona hazırlıyoruz” dedi.

        “İstanbul’un Bodrum’u Şile ilçesi olacak” diyen Tabakoğlu, “Şu an dünyanın ilk 45. yeryüzü pazarı Şile pazarıdır. Bölge halkı kendileri üretip kendileri servis edebiliyor. Hayvancılık, sera gibi tarım alanlarında da bilinçli bir üretim yapılmasını amaçlıyoruz. Özellikle Şile ve Ağva’ya yatırımcılar otel, motel bilhassa sağlık turizmi ve özel huzur evleri gibi yatırımlarda bulunmak istiyor. En çok yatırım beklediğimiz köyler Göçe, Akçakese, Değirmençayırı ve Kurfallı. Ayrıca tarım sektörü turizmle entegre bir hal aldı. Pazarı kendinden menkul bir sektör haline geldi. 3. köprü ile birlikte Şile’nin potansiyellerini daha iyi göreceğiz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ