Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Ahmet Akın soru önergesine cevap alamayınca soru önergesi verdi

        CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, mecliste verdiği soru önergelerine cevap alamayınca ilginç bir yol izledi. CHP'li Akın, soru önergelerine neden cevap verilmediğine dair yeni bir soru önergesi hazırladı.

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yeni soru önergesi ile dikkat çekti.

        Hazırladığı soru önergelerine cevap alamayan Başdanışman Akın, soru önergelerine neden cevap verilmiyor diyerek konuyu soru önergesi haline getirdi.

        Akın, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılması istemiyle 1 Kasım genel seçimlerinden 10.06.2016 tarihine kadar milletvekilleri tarafından toplam 265 adet yazılı ve sözlü soru önergesi verilmiştir. Verilen soru önergelerinden sadece 61 adedine süresi geçtikten sonra yanıt verilmiş, süresi içerisinde yanıt verilen soru önergesi ise hiç bulunmamaktadır. TBMM'nin denetim yolları Anayasa'da ve TBMM İçtüzüğünde düzenlenmiştir. Bu konuyla ilgili olarak; Anayasa ve TBMM İçtüzüğünün açık hükümlerine rağmen milletvekilleri tarafından verilen soru önergelerinin çok büyük bir bölümüne yanıt vermiyor olmanızın nedeni nedir? Soru önergelerine yanıt vermenizi sağlamak üzere TBMM Başkanlığı tarafından süresi içerisinde yanıtlamadığınız soru önergeleri için TBMM İçtüzüğünün 99. Maddesi uyarınca şimdiye kadar şahsınıza kaç adet dikkat çekme yazısı gönderilmiştir? Gönderilen bu yazıların ne kadarının gereğini yerine getirdiniz? Soru önergelerine yanıt vermeyerek TBMM'nin denetim yetkisini işlevsizleştirmeyi mi amaçlamaktasınız" ifadelerinin yer aldığı soru önergesini işleme koydu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ