Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DTP'li Ayna'dan tuhaf sözler

        Ercan TOPAÇ (AJANS HABERTÜRK- TUNCELİ)

        Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, belediye başkan adaylarının tanıtımı için geldiği Tunceli'de hükümete seslenerek, PKK'nın uzattığı barış elini tutmasını istedi.

        DTP'li Ayna, partililere hitaben yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin en önemli sorunu Kürt sorunudur. Çözümü çok kolaydır, çok basittir. Tek şey bu konuda çözüm iradesidir. PKK her fırsatta şu açıklamayı yapıyor. Diyor ki 'ben barışçıl her çözüme varım' diyor. 'Ben savaşmak istemiyorum' diyor 'ama benimle savaşılırsa da; bana kurşun sıkılırsa, bomba atılırsa da kendimi savunmak zorundayım' diyor. Bu bir irade. Dikkate alınması gereken bir irade. Bir tarafta böyle bir irade varsa ve bu iradeyi görmek ölümlerin durmasına ve aynı zamanda da Kürt sorununun çözümüne fayda sağlayacaksa niye yapmayalım? Niye bunu yapmayayım? Niye görmeyelim? Biz o barış elini görüyoruz ve hükümete de diyoruz ki burada bir barış eli var, bu eli tut bu sorun çözülsün" dedi.

        İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır'da yapılan Seçim Güvenliği Toplantısını da eleştiren Ayna, "Seçime jandarmayla, MİT'le, emniyetle toplantı yaparak hazırlanıyor İçişleri Bakanı. Niye? Sizlerin oylarını sandıktan çıkarmamak için başka adı yok bunun. Güvenliğimizi sağlayan kim? Bu halka kurşun sıkanlar, güvenliğimizi sağlayan kim, bu halka işkence yapanlar güvenliğimizi sağlayacaklar, sandığı koruyacaklar biz güvenmiyoruz" diye konuştu.

        ABDİL: "PKK'LILAR ÖZGÜRLÜK MÜCADELECİSİ"

        Daha sonra konuşan Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ise; PKK'lıları "özgürlük mücadelecisi" olarak nitelendirdi. Abdil, "Yolumuz, önümüz Düzgün baba'ya dönük şu anda. Biz inanıyoruz ve şu anda onların eteğinde özgürlük mücadelesi yürütenlere söz veriyoruz, gençlerimize söz veriyoruz ve tüm özgürlük mücadelesinde şehit düşenlere; Seyit Rıza'ya söz veriyoruz biz bu kenti kazanacağız" şeklinde konuştu.

        HALİS: "VALİ İSTİFA ETSİN"

        Konuşmasında Tunceli Valiliği tarafından dağıtılan beyaz eşyalara değinen DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Tunceli Valisi Mustafa Yaman'ı AKP İl Başkanı gibi davranmakla suçladı. Halis, "Buraya atanmış devletin valisiysen o zaman valiliğini yap. Eğer devletin sana sunmuş olduğu makamı Ak Parti'nin iktidarı için kullanacaksan lütfen istifa et git AK Parti'nin il başkanlığını yap. Ak Parti'nin il başkanlığını yapman için senin önünde hiçbir engel yok. Biz de bu konuda seni destekleriz" dedi.

        Konuşmaların ardından DTP'nin Tunceli Belediye Başkan Adayı Edibe Şahin DTP'li vekil Emine Ayna tarafından vatandaşlara tanıtıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ