Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Cumhurbaşkanı Başyaveri Albay Ali Yazıcı tutuklandı

        FETÖ darbe girişimine yönelik operasyonda gözaltına alınan Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim, İstanbul Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Ömer Faruk Harmancık ve Kara Pilot Kurmay Yarbay Murat Karakuş'un da aralarında bulunduğu 19 kişi Ankara Batı 2.Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında, Polatlı Topçu Füze Okul Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü gözaltına alındı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı da tutuklandı. Havacı, denizci ve karacı olan diğer 3 yaver ise gözaltına alındı.

        Habertürk Haber Merkezi'nin edindiği bilgiye göre, 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte Marmaris'te değil, Ankara'da olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırgayı'da Albay Yazıcı'nın kaçırdığı iddia edildi.

        MİLLİ SAVUNMA BAKANI FİKRİ IŞIK'IN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın Özel Kalem Müdürü Kurmay Albay Tevfik Gök'ün de gözaltına alındığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, Gök, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dün polislerce bakanlıkta gözaltına alındı.

        JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI'NDA ARAMA

        Gelen son bilgire göre Ankara'daki Jandarma Genel Komutanlığı'nda ama yapıldı. Öte yandanİstanbul Jandarma Kom. Alb. Gürcan Sercan'ın İstanbul Maslak'taki odasındada arama yapıldı.

        ÖZEL KUVVETLER2DE 41 TUTUKLAMA

        FETÖ darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan Özel Kuvvetlerde görevli 3'ü albay 41 asker tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevine gönderildi.

        İZMİR

        İzmir'de 6'sı general, 20 kişi gözaltına alındı.

        SAMSUN GARNİZON KOMUTANI TUĞGENERAL MEHMET ŞÜKRÜ EKEN TUTUKLANDI

        Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken tutuklandı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmaları kapsamında dün gözaltına alınan Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken geceyi Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde geçirdi. Bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edilen Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

        HAVALİMANI'NDA YAKALANDILAR

        Dün gece üç tuğgeneral ve beş tümgeneral yurtdışına kaçmaya çalışırken Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakalandı.

        ÇANKIRI'NIN KOMUTANI TUTUKLANDI

        Eskişehir'de yakalandıktan sonra Çankırı'ya getirilen Çankırı Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi'ne kondu.

        JANDARMA KAYITLARINI İMHA ETMİŞ!

        İstanbul Jandarma Kom. Alb. Gürcan Sercan'ın, gözaltına alınmadan önce jandarma kayıtlarını imha ettiği ortaya çıktı. Gözaltı işleminin ardındanMaslak'ta odasında yapılan aramada, parçalanmış harddisk parçaları bulundu. 60 adet kovan bulundu. Arama halen devam ediyor.

        ESKİŞEHİR'DE 3 KOMUTAN GÖZALTINDA

        Eskişehir'de, darbe girişimi soruşturması kapsamında, Tümgeneral Suat Murat S., Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Dursun P. ile JFAC Komutanı Tuğgeneral Recep Ü., gözaltına alındı. Gözaltında bulunan komutanların Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. (CİHAN)

        KONYA'DA 3 GENERAL HAKKINDA YAKALAMA KARARI

        Konya'da, darbe girişimi soruşturmasında 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar'ın ardından, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.3 generalinde arandığı belirtildi. (DHA)

        İNCİRLİK 10. TANKER ÜS KOMUTANI DA TUTUKLANDI

        Gözaltına alınan Siirt İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin veİncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van tutuklandı. Ayrıca Konya Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü ile 2 rütbeli polis gözaltına alındı.

        Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Şırnak'ta yakalanan Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, çıkarıldığı mahkemece, Türk Ceza Kanunu'nun 309. maddesindeki, "Anayasayı ihlale teşebbüs" ve 312. maddesindeki "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs edilmesi" suçlarından tutuklandı.

        6 GENERAL TUTUKLANDI

        Darbe girişimine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya ile Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece 'anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

        DENİZLİ

        Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile 51 rütbeli askeri personel tutuklandı.Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan 105 rütbeli askeri personelden 58'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.Adliyeye sevk edilen Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özbakır ile subay ve astsubaylardan oluşan 51 askeri personel, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 6 askeri personel ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Tutuklanan askeri personel İzmir'e nakledildi, gözaltındaki diğer askerlerin ise İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

        KASTAMONU

        Gözaltına alınan Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ile Kastamonu İl Jandarma Komutanlığında görevli Kurmay Albay İrfan Kızılarslan, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        SİİRT

        3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, yardımcısı Albay Alican Erkilitlioğlu ve Eruh 2. Komando Tabur Komutanı Yarbay İsmet Cehreli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifade işleminin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Şimşek, Erkilitlioğlu ve Cehreli, "darbeye teşebbüs" suçundan tutuklanmalarına karar verildi.

        TUNCELİ

        Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde konuşlu bulunan 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü, 15 Temmuz darbe girişiminde karıştığı iddiasıyla tutuklandı.

        ALBAY ERHAN BALTACIOĞLU DA TUTUKLANDI

        Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından yapılan çalışmalarda gözaltına alınan Albay Erhan Baltacıoğlu tutuklanırken, Kayseri polisi Tuğgeneral Cemal Akyıldız'ın İstanbul'da yakalanmasını sağladı.

        Dün gerçekleşen darbe girişiminin ardından Kayseri'de de gözaltılar yaşandı. Albay Erhan Baltacıoğlu sabah saatlerinde yakalanarak gözaltına alınmıştı. Albay Baltacıoğlu hakkında yapılan soruşturmanın ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

        KAYSERİ GARNİZON KOMUTANI GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri polisi çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken, Tuğgeneral Cemal Akyıldız'ın İstanbul'da yakalanarak gözaltına alınmasını sağladı.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında, Kayseri Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, gözaltına alındı.

        FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında, gözaltılar sürüyor.

        Bu çerçevede, 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Yalçın, şehir girişindeki Boğazköprüsü mevkisinde yakalandı.

        Yalçın, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürülecek.

        TUĞGENERAL ARI DA TUTUKLANDI

        Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce, Karaağaç Mahallesi'nde bulunan Celalettin Alkoç Kışlası'nda gözaltına alınan Yarbay Kağan Kaya'nın, darbe girişimi kapsamında 4 adet zırhlı birliği kışladan çıkartarak, uluslararası yol statüsünde bulunan Lozan Caddesi'ni kullanarak, tarihi Meriç ve Tunca köprüleri üzerinden kent merkezine geçirmek istediği öğrenildi. Tarihi Meriç Köprüsü üzerinde bulunan polis noktası ve köprünün sivil kamyonlarla kapatılması sonucu yeniden kışlaya döndüğü ileri sürüldü. Öte yandan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı da tutklandı.

        Tuğgeneral Hidayet Arı'nın verdiği ifadesinde, "Bana Genelkurmay'dan talimatla emir geldi. Daha sonra televizyondan darbe girişimi olduğunu öğrenince emri uygulamadım. Tankların kışladan çıkmasını engelledim ve geri çektim. Eğer ki bir suç varsa, bu suç benimdir. Emirleri ben veririm. Diğer görevli personelin hiçbir suçu yoktur. Ben darbe girişiminde bulunmadım" dediği öğrenildi.

        Tuğgeneral Arı ile birlikte aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tankçı Binbaşı Ekrem Tekinaslan da tutuklanarak cezaevine konuldu.

        34 GENERAL YAKALANDI

        Güvenlik güçlerinin hakkında gözaltı kararı olanları yakalama çalışmaları sürüyor.

        Yapılan çalışmalarda yakalanan generallerden 34'ünün ismi şöyle:

        - Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan

        - 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan

        - Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman

        - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başyaveri ve Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer

        - Sivas Garnizon Komurtanı ve 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır

        - Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper

        - Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya

        - Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz

        - Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek

        - Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu

        - Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Kurmay Başkanı Hava Pilot Tümgeneral Suat Murat Semiz

        - 1. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Dursun Pak

        - 1. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi ve JFAC Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Recep Ünal

        - 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal

        - Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen

        - 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan

        - Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan

        - 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat

        - 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van

        - 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı

        - Anfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız

        - Deniz Hava Us Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma

        - Bornova 57. Topçu Tugay Komutanıu Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol

        - 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar

        - Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz

        - 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak

        - 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan

        - Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan

        - Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken

        - Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal

        - Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan

        - Bitlis 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar

        - Ardahan 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın

        - Ağrı 1. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan

        ÇORUM'DA FİRARİ ALBAYA ŞAFAK OPERASYONU

        Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi askerlerin darbe girişiminin ardından firar eden Deniz Kurmay Albay Adem Durak, Çorum polisinin düzenlediği şafak operasyonu ile saklandığı yerde gözaltına alındı.

        Edinilen bilgilere göre, bir istihbaratı değerlendiren Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, askeri darbe girişiminin ardından kayıplara karışan FETÖ üyesi İstanbul Tershanesi Komutanlığı Savaş Sistemleri Başmühendisi Kurmay Albay Adem Durak'ın bir evde saklandığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen TEM Şube Müdürlüğü ekipleri şafak vaktinde düzenledikleri operasyonla firari albayı gözaltına aldı.

        Geniş güvenlik önlemleri altında Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Deniz Kurmay Albay Adem Durak burada sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        AFYON KARAHİSAR

        Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Darbe girişimi ile ilgili yurt genelinde başlatılan soruşturma kapsamında Tuğgeneral Gülmez, polis ekipleri tarafından önceki gün gözaltına alındığı bildirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından gözaltına alınan Tuğgeneral Gülmez, akşam saatlerinde işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Tuğgeneral Gülmez'in, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiği aktarıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ