Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Darbe girişimine tepki eylemine Suriyeliler de destek verdi

        Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde darbe girişimine tepki eylemine bölgede yaşayan Suriyeliler de destek verdi.

        Akşam saatlerinde ellerinde Türk bayrağı taşıyan yaklaşık 10 bin kişi, Belediye binası önündeki alanda toplandı. Darbe girişimine tepki eylemine Ak Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ve Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de katıldı. İlçede yaşayan Suriyelilerin de Türk bayrağı ve Özgür Suriye bayraklarıyla eyleme destek vermesi dikkat çekti.

        IRAKLILAR DA PROTESTO ETTİ

        Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Afyonkarahisar'a yerleşen Iraklılar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.Anıtpark Meydanı'na gelen çok sayıda Iraklı, darbe girişimi aleyhinde sloganlar attı.

        Iraklılar, darbe karşıtı döviz ve pankartlar ile Türk ve Irak bayrağı taşıdı.Iraklı Mustafa Türkmenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe girişimine karşı milli direniş gösteren Afyonkarahisar ve Türk milletine teşekkür etmek için alana geldiklerini ifade etti.

        Afyonkarahisar’da dünyanın çeşitli coğrafyalarından gelen çok sayıda insanın bulunduğunu ifade eden Türkmenoğlu, şunları kaydetti:“Çeşitli ülkelerden sığınmak için Afyonkarahisar'a gelen pek çok kardeşimle alandayız. Türkiye’ye gelerek burada sığınacak yer bulduğumuz bu millete teşekkür etmek için sığınmacılarla meydana geldik. Türk milleti, direnişte olduğunu, her türlü saldırıya, darbeye karşı güçlü olduğunu bildirip, aleme bir ders vermiş oldu.

        Kimse bu milletin hakkından gelemez. Çanakkale’ye katılan bir millet, savaşlar gören güçlü, iradeli olan bir milletin farkı bir kez daha dünyaya gösterilmiş oldu. Diğer mülteci kardeşlerimizle beraber önce Afyonkarahisar’a sonra Türkiye ve Türk milletine teşekkür etmek için buradayız. Bizler teşekkür ediyoruz. Sağ olun, var olun."

        DHA-İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ