Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehit Komiser Yardımcısı Gülşah Güler son yolculuğuna uğurlandı

        Dört çocuklu ailenin ikinci evladı olan Şehit Komiser Yardımcısı Gülşah Güler'in (24) Kırıkhan Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınan cenazesi, ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi'nde baba evine getirildi. Burada şehidin tabutuna gelinlik duvağı örtüldü. Tabutun başına gelen şehidin anneannesi, torununun fotoğraflarını öperek gözyaşı döktü. Tabuta da sarılan anneanne yakın zamanda hayatını kaybeden eşini kastederek, "Dedene selam söyle, güle güle git güzel yavrum." diye ağıt yaktı.

        Şehidin annesi Emine Güler ise sinir krizi geçirince sağlık ekiplerince müdahale edildi. Şehidin cenazesi daha sonra aynı mahalledeki Ulu Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene; Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Fevzi Şanverdi, Mehmet Öntürk, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, MHP Hatay Milletvekili Necmettin Ahrazoğlu, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Kırıkhan Asri Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

        Ağabey Reşit Güler'in kız kardeşinin fotoğrafını taşıma anı
        Ağabey Reşit Güler'in kız kardeşinin fotoğrafını taşıma anı

        Gazi Üniversitesi Resim Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyken açılan Komiser Yardımcılığı sınavını yine aynı sınıfta beraber okuduğu ve kendisiyle beraber şehit olan 2 kız arkadaşıyla birlikte kazanan Gülşah Güler, aynı yıl içerisinde eğitim almaya başladı. Polis okulundaki eğitimini tamamlamasının ardından mesleğe ve vatanına olan sevgisini özel harekat bölümünü seçerek gösteren Güler, eğitimini almak üzere üniversiteden bu yana hiç ayrılmadığı 2 kız arkadaşıyla birlikte Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na geldi.

        RESİME OLAN TUTKUSUNDAN HİÇ VAZGEÇMEDİ

        Yetenek sınavıyla girdiği Gazi Üniversitesi Resim Öğretmenliğini kazandıktan sonra bu tutkusunu çizgilerinde de sergileyen Gülşah Güler, arkadaşları için yaptığı portre çalışmalarıylabegenileri kazanmış, Polis okulunu kazandıktan sonra da bu çalışmalarına devam etmiştir.

        SOYİSMİ GİBİ 'GÜLER' YÜZLÜYDÜ

        Çevresine saçtığı güler yüzü ve pozitif enerjisiyle de arkadaş çevresitarafından sevilen Şehit Komiser Yardımcısı Gülşah Güler'in vefat haberi, geride bıraktığısevenleriüzerinde büyük bir üzüntü yarattı.

        Komiser Yardımcısı Gülşah Güler
        Komiser Yardımcısı Gülşah Güler
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ