Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'li Erkan Akçay: Hükümetin getireceği öneriye yapıcı katkı vermeye çalışacağımız aşikardır

        MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, idamın getirilmesi tartışmalarına ilişkin "Bu konuda da başta sayın genel başkanımız olmak üzere partimizin yetkili kurumları hükümetin getireceği öneriyi değerlendirecek ve yapıcı olarak bir katkı vermeye çalışacağımız aşikardır" dedi.

        MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erkan Akçay, 15 Temmuz darbe girişiminin araştırılması için Meclis'te komisyon kurulmasına vurgu yaptı.

        Erkan Akçay idam cezasının yeniden getirilmesine ilişkin elindeki kalemi kırarak şu şekilde konuştu:

        "Biz MHP olarak vatan hainlerinin, teröristlerin ve terör ele başlarının kalemi artık kırılmalıdır bu şekilde. Yeter artık yıllardır bu konu bir istismar konusu yapıldı. 2004 yılında daha Erdoğan hamaset yapmayın diyordu bu hususta. Artan terör olayları karşısında da bu gündeme getirilmiştir. Bugün itibariyle AKP geç kalmıştır. Vatan hainleri teröristler idam cezasının olmayışından cüret bulmuşlardır. İdam cezasının tekrar geri getirilmesi için TBMM'ye kanun teklifiyle gelirse bugüne kadar idamın kaldırılmasına tek karşı çıkan MHP elbette aziz milletimizle oluşan bu temayülü değerlendirecektir ve karşılıksız bırakmayacaktır. Bu konuda da başta sayın genel başkanımız olmak üzere partimizin yetkili kurumları hükümetin getireceği öneriyi değerlendirecek ve yapıcı olarak bir katkı vermeye çalışacağımız aşikardır. Bu konuda yalnız hamaset yapılmasın. 2004'ten bu yana yaptıkları gibi dokunulmazlıkların kaldırılmasında yaptıkları gibi, bir de bu darbe teşebbüsünde bulunanlar terörist eylemler gündeme getirilmesi gibi. Peki bu teröristler terör eylemi yapanlar terör ele başları ne olacak bu kapsama getirilmelidir. 15 Temmuz'dan sonraki eylemleri kapsar ama önceki suçlar için idam cezası ne olacak? Bu da hukuk uzmanlarının inceleyeceği husustur."

        "BU TÜR DAVETLERE SON VERİLMELİDİR"

        Erkan Akçay, insanların artık sokaklardan çekilmesi için çağrıda bulunulması gerektiğini kaydederek şunları söyledi:

        "Hükümeti ve iktidar partisini bu konuda hassas, duyarlı olmaya davet ediyorum. Gecenin karanlığında yapılan eylemlerde neler yapılabileceği nelerle karşılaşılabileceği herkesin meçhulüdür. Her türlü provokasyona açık durumda kışlaların önünde bir kısım insanların kışlaya taş attıklarını askere TSK'ya hakaret ettiklerini gördük. Bu tür olaylar yaşanıyor. Artma eğiliminde de olabilir. Bu tür davetlere çağrılara son verilmelidir."

        "BİR MİLİS GÜCÜ MÜ OLUŞTURMAK İSTİYORSUNUZ?"

        Erkan Akçay, halkın silahlanması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanının yaptığı açıklamayı eleştirerek şunları söyledi:

        "Son derece vahim yanlış ve şiddetle reddettiğimiz bir açıklama. Sen kim oluyorsun da böyle bir açıklama yapıyorsun. Bir milis gücü mü oluşturmak istiyorsunuz? Devlet silahını kimlerin nasıl kullanacağı anayasamızda kanunlarımızda açık şekilde yazılmış. Devletin askeri ve polisi dışında kimse bu amaçla silahlanıp da ben filan hadiseye karşı çıkacağım diyerek sivil vatandaşların silahlanmasının önünü açamaz. Büyük tehlikelere gebe olacak durumda. Hükümet bu durumda adım atacak olursa engelleriz."

        "ASKERLERİ FARKLI BİR KATEGORİDE DEĞERLENDİRMEK GEREKİR"

        Erkan Akçay, darbe girişimindeki erlerin yargılanması konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

        "Er ve erbaşların yargılanma şekli muvazzaf subay ve askerlerin olmayacağı gibi aşikar. Erlerin komutanları tarafından verilen emirleri sorgulayıp reddetme ihtimalini söyleyemeyiz. Askerlerimizi farklı bir kategoride değerlendirmek gerekir. Sokaklara çıkan gazetelerin basılmasında görevlendirilen er ve erbaş sayısının az olduğunu görüyoruz. Binlerce on binlerce asker sokaklara çıkmış değil."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ