Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem O gece Ankara'da yaralanan Fikri Erol anlattı

        Lütfi ERDOĞAN/ANKARA

        FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde yaralananlar yaşadıkları deh- şet dolu dakikaları, HABERTÜRK’e anlattı. Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doç. Dr. Murat Akçay, “Darbe girişimi gecesi hastaneye 96 yaralı geldi. Bunların 7’si hayatını kaybetti. Şu an 22 hastanın tedavisi devam ediyor. Yaralıların 8’i yoğun bakımda. Yaralıların birçoğu patlama ve şarapnel parçaları nedeniyle ağır yaralı olarak geldi. Bize gelen yaralıların büyük çoğunluğu Genelkurmay Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaralananlardan oluşuyor” diye konuştu. Tedavileri sürmekte olan yaralı- lar o geceyi şöyle anlattı:

        ‘TEKRAR OLSA YİNE SOKAĞA ÇIKARIZ’

        Fikri Erol (57): Öğretmenlik yapıyorum. O gece eşimle televizyon izliyorduk. Darbe yapıldığı yazıyordu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne geldik. Tanklar yolları kesmişti. ‘Evinize gidin’ dediler. Eşim gitmeyeceğimizi söyleyince silah çektiler. Asker, ‘Anne gidin buradan’ diye seslendi. Daha sonra üstümüze helikopterden ateş açıldı. Gözümün önünde bir gencin başı koptu. Kendimizi yere attık. Bu sırada hareket eden tankın paleti eşimle beni altına aldı. Yarım saat boyunca eşimle tankın altında bekledik, helalleştik. Ayağım palete sıkıştı. Eşimin durumu daha kötüydü. Asker tam yarım saat sonra geri çekti. Eşim yoğun bakımda. Ben de ameliyata gireceğim.

        Zekeriya Çakal (60): Bu zamana kadar vatanını ve milletini seven biri olarak yaşadım. Kendim gibi 4 erkek çocuk yetiştirdim. Oğullarımdan ikisi Nusaybin’de asker, teröristle savaşıyor. Biri de Cumhurbaşkanlığı Koruma Amirliği’nde görev yapıyor. Son oğlum da darbe girişimi gecesi Genelkurmay’ın önünde hainlerin açtığı ateşte yaralandı. Tekrar olsa yine sokağa çıkarım. Biz bu vatanı çok zor kazandık.

        Ömer Faruk Çakal (33): TÜRKSAT’ta görev yapıyorum. Cuma akşamı evdeydik. TRT’deki sunucunun darbe bildirisini okuduğunu gördüm. Kendimi tutamadım. Hemen Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne gittik. Helikopter üzerimize ateş açmaya baş- ladı. Bu sırada tanklar da insanları eziyordu. Orada çeneme bir mermi geldi. Şimdi durumum iyi. Biz sokağa çıkmasak her şey daha kötü olacaktı.

        BABASI VE ENİŞTESİ ŞEHİT OLDU

        Ülkü Sayın (31): Babamla evde yemek yerken üstümüzden jetler geçti. Aklıma hemen Mısır geldi. Dışarı çıktık. Kızılay çok karışıktı. Genelkurmay Başkanlığı tarafına geçtik. Babam ve eniştem tankın altında kaldı. Bana da tank çarptı. Babam ve eniştemin şehit olduğunu öğrendim. Bir daha olsa hiç düşünmez yine dışarı çıkardım.

        Zafer Onaran (29): Çalışma Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda görevliyim. Darbe olduğunu duyunca Sincan’dan karde- şimle birlikte Kızılay’a gittik. Tankları durdurmak için önüne geçtik. O sırada düştüm ve çenem dağıldı. Tekrar olsa yine giderim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ