Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Komiser yardımcısı operasyon sırasında intihar etti

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 900 emniyet mensubu açığa alınarak haklarında soruşturma başlatıldı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye 15 Temmuz gecesi FETÖ mensuba askerler tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sırasında söz konusu kişilere destek veren emniyet mensupları hakkında da soruşturma başlatıldı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Valiliği tarafından hazırlanan liste doğrultusunda, çeşitli rütbelerdeki emniyet müdürleri ile polis memurlarının da aralarında olduğu 900 emniyet mensubu açığa alındı.

        Söz konusu personel hakkında öncelikle idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

        Aynı soruşturma kapsamında Haymana İlçe Emniyet Müdürü ile bir komiser görevden alındı. Güdül'de ise ilçe emniyet müdürünün görevden alındığı sırada komiser yardımcısı Mutlu Ç. tabancasıyla intihar girişiminde bulundu. Hastaneye kaldırılan Mutlu Ç. müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

        İSTANBUL EMNİYETİ'NDE TOPLAM 479 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Darbe girişimi sonrası başlayan FETÖ-PDY soruşturmaları kapsamında İstanbul'da görevden uzaklaştırılan polis sayısı 479'a yükseldi. 18 Temmuz Çarşamba günü İstanbul il genelinde başlatılan çalışmayla 140'ı rütbeli olmak üzere 465 polis görevden uzaklaştırılmıştı. Yapılan çalışmaların devamında gözaltı sayısı 148'i rütbeli olmak üzere 479'a yükseldi.

        12'Sİ EMNİYET MÜDÜRÜ, 136'SI RÜTBELİ

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, görevden uzaklaştırılanların 5'i 3. sınıf emniyet müdürü, 7'si 4. sınıf emniyet müdürü, 10 'u emniyet amiri, 3'ü başkomiser, 14'ü komiser, 109'u komiser yardımcısı, 9'u başpolis, 318'i polis memuru ile 4 genel idare hizmetleri (GİH) memuru ve teknisyen yardımcısından oluştuğu öğrenildi. Haklarında idari soruşturma açılan polislerin silahları ve kimliklerine el konuldu.

        MERSİN

        Mersin’de Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 90’ı rütbeli 244 polis açığa alındı. Sabaha karşı polislerin evlerine yapılan aramalarda cep telefonlarına, kimliklerine ve silahlarına el konuldu.

        VAN

        FETÖ darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Van'da 236 polis açığa alındı.

        Edinilen bilgiye göre, darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Van ve ilçelerinden 9 emniyet müdürü, 13 emniyet amiri, 7 başkomiser, 22 komiser, 20 komiser yardımcısı ile 7 başpolis ve 158 polis memuru görevinden uzaklaştırıldı.

        Bu kişilerle ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

        Van'da 16 Temmuz'da gözaltına alınan çeşitli rütbelerdeki 5 emniyet mensubu, "Fetullahçı Terör Örgütüne üye olmak", "Devletin düzen ve varlığına kastetmek" suçlarından tutuklanmıştı.

        BOLU

        Bolu İl Emniyet Müdürlüğünde 20 polis memuru daha açığa alındı.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ