Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trabzon'da kız çocuğu ve polis arasında duygusal anlar

        Ailesi ile yaşadığı Düzce'de ilköğretim 7. sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki Kübra Köseoğlu, bir süre önce annesi Esra ve babası Kazım Köseoğlu ile akrabalarının yaşadığı Trabzon'un Maçka ilçesine geldi.

        Kübra Köseoğlu, bugün de annesi Esra Köseoğlu ve teyzesi Nurten Keleş ile ilçe merkezinde gezintiye çıktı.

        Bu sırada Maçka İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne gelen Kübra Köseoğlu, dün ilçede teröristlerce yol kontrolü sırasında düzenlenen saldırıda polis memurları İbrahim Akın (23), Ramazan Donat (25) ve Çağdaş Tamkoç'un (28) şehit olması, 4 polis memuru ile 1 sivil vatandaşın yaralanması sebebiyle uzun namlulu silahlarla ve çelik yelekli olarak nöbet tutan polisleri görünce duygulandı.

        Gözyaşlarına hakim olamayan minik Kübra, İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki bir polis memuruna sarılarak ağlamaya başladı.

        "AĞLAMA, AĞLAYIP DA VATAN HAİNLERİNİ SEVİNDİRME"

        Söz konusu polis memuru da bir süre sohbet ettiği minik Kübra'yı dinledikten sonra alnından öpüp "Ağlama, ağlayıp da vatan hainlerini sevindirme. Biz görevimizin başındayız." diyerek teselli etti.

        Kübra Köseoğlu'nun vatan sevgisi, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki polislerin ve dün ilçede polise yapılan terörist saldırıya tepki gösteren vatandaşların da duygulu anlar yaşamasına yol açtı.

        Köseoğlu,yaptığı açıklamada, ailesi ile Gebze'de yaşadığını ve tatil amacıyla Trabzon'un Maçka ilçesine geldiğini ifade ederek, Türkiye'de son günlerde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sebebiyle yaşanan olaylar ile Maçka ilçesinde 3 polis memurunun şehit olmasından büyük üzüntü yaşadığını anlattı.

        Ülkesini ve güvenlik güçlerini çok sevdiğini anlatan Köseoğlu, "Ülkemi, bayrağımı ve güvenlik güçlerini çok seviyorum. Dün Maçka'da 3 polis memuru şehit oldu. Bu olayın ardından nöbet tutan polisleri görünce duygulandım. Dün Maçka ilçesinde 3 polis memurunun şehit olması sonrası polislere yine bir şey olacak diye polis görünce sanki kalbim duruyor." dedi.

        Gözyaşlarını tutamayan Köseoğlu, çevredeki vatandaşlarca da teselli edildi. Ayrıca ilçedeki bazı vatandaşların da dünkü saldırıda 3 polis memurunun şehit olması sebebiyle İlçe Emniyet Müdürlüğün önündeki polislere başsağlığı dileyerek moral verdiği gözlendi.

        Maçka ilçesinde polise yapılan dünkü saldırıya katılan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerince bölgedeki ormanlık ve dağlık arazide geniş çaplı operasyon başlatıldı.

        Teröristlerin kaçabilecekleri ya da saklanabilecekleri alanlarda ve ilçe genelinde önlem alan güvenlik güçlerinin operasyonu sürüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ