Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis'in bombalanan bölümü müze olacak

        FETÖ'nün darbe girişiminde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) terörist unsurlar tarafından bombalanan bölümü müze yapılacak.

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki baro başkanlarından oluşan heyeti Meclis tören salonunda kabul etti. Kabulde konuşan Meclis Başkanı Kahraman, "Milli egemenliğin sembol yerinde o bombayı gördünüz, onu saklayacağız. Şimdi bir ilim heyeti nasıl saklanacak ve nasıl bir müze olmalıdır onun çalışmasını yapıyor. Bahçedeki çukuru da ,tankın ezdiği arabayı da oraya koyacağız" dedi.

        Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da terör örgütünün verdiği zararları gidermek için üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Feyzioğlu, "Hain darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye'de ne adliye, ne adalet, ne de biz vardık" dedi.

        Feyzioğlu, darbeden haberi olmayarak kandırılan erlerin mümkün olan en kısa sürede ocaklarına ve ailelerine dönmesinin normalleşmeye katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ