Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Karadeniz'de terörist avı!

        Enis YILDIRIMKenan TAŞKIN-Aykut AKTAŞ

        Trabzon’un Maçka İlçesi’nde önceki gün yol kontrolü sırasında teröristlerin silahlı saldırısında şehit düşen polis memurları Çağdaş Tamkoç, Ramazan Donat ve İbrahim Akın gözyaşlarıyla uğurlandı.

        Şehit Ramazan Donat’ın (25) naaşı, Kırşehir’de Cacabey Camisi’nde düzenlenen törenin ardından Özbağ Beldesi’ne bağlı Kızılcaköy’de toprağa verildi.

        1 yıllık polis memuru Donat’ın darbe girişimi yüzünden iptal edilen izinler nedeniyle memleketine gidemediği ve şehit düştüğü ortaya çıktı. Şehit İbrahim Akın (23) için de Bursa Mihraplı Camii’nde tören düzenlendi.

        TERÖRİSTLER 4 KİŞİ

        3 polisi şehit eden teröristlerin Gümüşhane’nin Torul İlçesi’nde 2 askeri şehit eden terörist grup olduğu değerlendiriliyor. Saldırı sonrası kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar ise aralıksız sürüyor.

        Ormanlık arazide zor şartlarda çalışmalarını sürdüren Jandarma Özel Harekât ekipleri, termal kameralarla teröristleri arıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait İHA’lar terörist grubun 4 kişiden oluştuğunu belirledi.

        Vatandaşlar da köpekleriyle iz sürerek güvenlik güçlerine yardımcı olmaya çalışıyor. Öte yandan, terör örgütü PKK, Maçka’daki saldırıyla Doğu Karadeniz’de son 1 yıldaki en büyük eylemini yaptı.

        PKK’nın “Karadeniz Açılım Grubu”, 1 yıl içinde gerçekleştirdiği 11 saldırıda 1 işçi, 3 asker ve 3 polisi şehit etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ