Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul'da 992 asker tutuklandı

        Serdar KULAKSIZ-Veli SARIBOĞA-Nihat ULUDAĞ/ İSTANBUL

        Darbe girişimiyle ilgili İstanbul'da şu ana kadar 12 general ve bir amiralin de bulunduğu 992 asker tutuklandı, 121 askere adli kontrol uygulanırken, 58 asker de serbest bırakıldı. Nöbetçi hakimliklerde 1522 şüphelinin işlemleri ise devam ediyor.

        EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ BASMAYA GİDEN 28 KİŞİ TUTUKLADI

        Soruşturmada, nöbetçi hakimlikçe tutuklanan 28 kişinin, Topkule Kışlası'ndan çıkarak, silahlarıyla birlikte Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünü basmaya giden, çıkan çatışmada kendilerini engellemeye çalışan Albay Sait Ertürk ve bir polis memurunu şehit eden, 2 polis memurunu ise yaralayan subay ve astsubay grubu olduğu belirtildi.

        TANKLARIN İÇERİSİNDE SAKLANDIK

        15 Temmuz darbe girişimi gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde bulunan ve olaylar sırasında tanklara gizlendiği belirlenen çoğu Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu öğrencisi ve Kuleli Askeri Lisesi'nden öğrencilerin de bulunduğu şüpheliler ifadelerinde, polis ve vatandaşlarla çıkan çatışma sırasında 4-5 saat boyunca tankların içinde saklandıklarını söyledikleri belirtildi. Askeri öğrencilerden 40'ı çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

        479 POLİS AÇIĞA ALINDI

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 148'i rütbeli olmak üzere 479 polis görevden uzaklaştırıldı. Açığa alınan personelin 5'i 3'üncü sınıf emniyet müdürü, 7'si 4'ncü sınıf emniyet müdürü, 10'u emniyet amiri, 3'ü başkomiser, 14'ü komiser, 109'u komiser yardımcısı, 9'u başpolis, 318'i polis memuru ve 4'ünün genel idari hizmetler memuru olduğu öğrenildi. 3 polis tutuklanırken 1 polise adli kontrol uygulandı, 5 polis ise gözaltında tutuluyor.

        47 HAKİM SAVCI TUTUKLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "15 Temmuz darbeye teşebbüs soruşturması" kapsamında "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan haklarında gözaltı kararı verilen İstanbul Adalet Sarayı ve Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde görevli olan 134 hakim-savcıdan 47'si tutuklandı. 32'sine yurt dışına çıkış yasağı konularak toplam 36 hakim savcı serbest bırakıldı. Gözaltındaki 9 hakim ve savcıların sorgusu ise devam ediyor.

        42 HAKİM-SAVCI ARANIYOR

        Ergenekon davasının hakimlerinden Sedat Sami Haşıloğlu, Balyoz savcıları Hüseyin Kaplan ile Savaş Kırbaş'ın da arasında bulunduğu 42 hakim savcı ise aranıyor.

        POLİSLERİ TAHLİYE EDEN HAKİMLER DE TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan emniyet görevlilerini tahliye edilmesinin önünü açan reddi hakim kararını veren hakim Metin Özçelik ile polislerin tahliyesine karar veren hakim Mustafa Başer de tutuklanan hakimler arasında yer aldı. Özçelik ve Başer daha öncede başka bir soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi oldukları gerekçesi ile tutuklanmışlardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ