Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Orhan Kemal Cengiz kimdir?

        15 Temmuz'da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girşiminin ardından yurt genelinde başlatılan operasyonlar sürüyor. İstanbul genelinde gözaltına alınan sayısı ise 2522 olarak belirlenirken, gazeteci Sibel Hürtaş da, gazeteci eşi Orhan Kemal Cengiz ile birlikte gözaltına alındığını Twitter'dan duyurdu. Peki Orhan Kemal Cengiz kimdir? İşte Orhan Kemal Cengiz hakkında merak edilenler...

        ORHAN KEMAL CENGİZ KİMDİR?

        Orhan Kemal Cengiz, 1968 yılında dünyaya geldi. Lise eğitimini Manisa Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1993'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.İnsan Hakları Gündemi Derneği'nin kurucusu ve 2003-2012 yıllarında başkanı olan Cengiz, 1996'da İzmir Barosu'nun insan hakları merkezinin direktörlüğünü yaptıktan sonra 1997-1998 yıllarında Londra'da avukatlık yaptı.

        18 Nisan 2007'de İncil basımı yapan Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in boğazlarının kesilerek öldürüldüğü Zirve Yayınevi Katliamı davasında müdahil avukatlar arasında yer almıştır.

        Birçok gazetede köşe yazarlığı yapan Orhan Kemal Cengiz, Liberal Düşünde Topluluğu tarafından 2014 Özgürlük Onur Ödülü'ne layık görülmüştür.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ