Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Saldırıda yaralanan Ankara Emniyeti'nden polisler Habertürk'e konuştu

        Gökhan TİMURHAN-Lütfi ERDOĞAN/ANKARA

        Ankara Emniyeti’ne yönelik saldırıda yaralanan polisler, HABERTÜRK’e konuştu.

        Serkan Erdinç (24): Ankara Emniyeti’nin önüne gittiğimizde tankları gördük. Biz askerlere önce silah çekmedik ama tanktan ateş etmeye başladılar. Yukarıdan da helikopter tarıyordu. Çok fazla şehit düşen ve yaralanan arkadaşım oldu. Merminin biri midemi delmiş, ayağıma da bombanın şarapneli saplanmış. Ben Sur’da teröristlerle çatıştım ama üzerimize bu kadar ateş edilmedi.

        ‘ASTSUBAY ATEŞ EMRİ VERDİ’

        Ahmet Erdem (33): Helikopter MİT’i tarıyordu. Tankların içindeki askerlere, “Hepimiz kardeşiz. Bu yanlıştan dönün” diye bağırdık. Ama dinlemeyip tankın içinden ateş açtı lar. Ayağımdan ve kolumdan yaralandım. Hastanede uyandığımda ilk sorum, “Darbe oldu mu?” oldu.

        Kazım Çakır (45): Genelkurmay’ın önündeydik. Bir astsubayın ‘ateş emri’ verdiğini duyduk. Çatıdan keskin nişancılar ateş ediyordu. Arkadaşımız Celalettin İbiş şehit düştü. İki ayağımdan vuruldum. Vatandaşlar sırtında taşıyıp beni hastaneye kaldırdı.

        Levent Ülgen (42): İstanbul’da köprünün kapatıldığını öğrenince kendimizi dışarı attık. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde tankları gördük. Arkadaşlarla ele geçirdik ama askerlere dokunmadık, vurmadık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ