Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da küçük çocuk unutulduğu arabada can verdi

        Müslim SARIYAR / İSTANBUL

        Edinilen bilgilere göre Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sevim Işık (44), 4 yaşındaki oğlu Ali'yi yanına alarak evden çıktı.

        Oğlunu kreşe bırakacağı öne sürülen Işık, aracını açık otoparka çekti ve üniversiteye giderek odasına çıktı.

        Uyuyan oğlunu araçta unutan Işık, oğlunu unuttuğunu fark ederek yaklaşık 2 saat sonra aracına indi. Oğlunun cansız bedeniyle karşılaşan 3 çocuk annesi kadın, sinir krizi geçirdi.Işık, olay yerine gelen yakınlarınca sakinleştirilmeye çalışıldı.

        Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede küçük çocuğun havasızlık sonucu boğulduğu anlaşıldı. Çocuğun vücudunda herhangi bir darp ya da kesik bulunamadı.

        TOPRAĞA VERİLDİ

        Talihsiz çocuğun cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından Esenyurt Solarkent Camii'nde kılınan namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine basın mensupları alınmazken, fotoğraf çekmelerine de izin verilmedi.

        OĞLUMU UNUTTUĞUM AKLIMA GELDİ

        Olayı soruşturan savcılık, Sevim Işık'ın ifadesinin alınmasını istedi. Polise ifade veren Işık, şunları söyledi: "Otomobilimle üniversiteye geldim. Oğlum araçta uyuyordu. Açık otoparka park edip odama çıktım. Bazı çalışmalarım vardı. 2 saat sonra saat 16.00 sıralarında oğlumun arabada olduğu aklıma geldi. Hareketsiz yatıyordu."

        KOCASI ŞİKAYETÇİ DEĞİL

        TRT'de yönetmen olarak görev yapan Sevim Işık'ın eşi Mehmet Nuri Işık'ın da tanık olarak ifadesine başvuruldu. Işık'ın, karısından şikayetçi olmadığını söylediği öğrenildi.

        ANNE PANİK Mİ YAPTI

        Polis, çocuğun ölümünde annesinin ihmalini soruşturuyor. Bir süre önce Fatih Üniversitesi'ne kayyum atandığını hatırlatan polis yetkilileri, darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY'na yönelik üniversiteye operasyon yapılacağını düşünen Sevim Işık'ın odasındaki bazı evrakları panikle kaldırmış olabileceği, yaşadığı bu ruh haliyle oğlunu unutmuş olabileceğini değerlendiriyor. Polisin yaptığı inceleme, Işık'ın bu yönde bir girişiminin olmadığı yönünde. Anneye dava açılıp açılmaması, savcılık soruşturmasının ardından belli olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ