Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'cü pilotların uçuş lisansları iptal ediliyor

        Gökhan ARTAN-İSTANBUL

        Resmi Gazete'nin dünkü (cumartesi) sayısında yayınlanan kararname FETÖ/PDY mensubu olan ya da ilişkisi bulunarak görevden el çektirilen pilotlarla ilgili yaptırımları da kapsıyor. Buna göre görevlerine son verilenlerin pilot lisansları iptal edilecek ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından onbeş gün içinde tahliye edilecek. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacaklar.

        Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin kanun hükmünde kararname Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı.Kararnameyle birlikte milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) mensup olan veya ilişkisi belirlenen özel sağlık kurum ve kuruluşları, özel öğretim kurum ve kuruluşları ile özel öğrenci yurtları ve pansiyonları, vakıf ve dernekler ile bunların iktisadi işletmeleri, vakıf yükseköğretim kurumları, sendika, federasyon ve konfederasyonlar, kapatıldı.

        PİLOT LİSANSLARI İPTAL EDİLECEK

        Kararname ile Fethullahçı terör örgütü ile ilişkileri belirlenerek görevden alınan pilotlarla ilgili yapılacak uygulamalara da açıklık getirildi. Buna göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu'nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilerek, bu maddeye göre görevlerine son verilenlerin silah ruhsatları ve pilot lisansları iptal edilecek. Bu kişiler, oturdukları kamu konutlarını veya vakıf lojmanlarını onbeş gün içinde tahliye edecekler. Kararnameyle bu kişilerin ayrıca özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olmaları da yasaklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ