Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı: Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak

        Cumhurbaşkanı Erdoğan demokrasi nöbeti tutan halka seslendi.

        İşte konuşmasından satırbaşları;

        Meydanları dolduran tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi 246 kardeşimiz şehit oldu. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle tarih yazdılar. Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Bundan böyle her yıl 15 Temmuz gününde onlar yad edeceğiz. Milletimiz 710 yıl önce Söğüt'te, 563 yıl önce İstanbul'da olduğu gibi Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü yine tüm dünyaya kanıtlamıştır.

        Bu meydan okumayı sadece şu ve bu kesim değil milletimizin tamamı yapmıştır. Bu mücadeleyi destekleyen tüm siyasi partilere ve onlara oy veren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Milletimizin tavrı tarihi bir meydan okumadır. 15 Temmuz gecesi milletimiz tüm farklılıkları geride bıraktı. 15 Temmuz akşamı harekete geçenler ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmıştır. Şimdi çalışma zamanı.

        Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız. 2053, 2071 vizyonlarımızı gerçekleştireceğiz. PYD, DAİŞ gibi örgütlerin ve son 3 yılda FETÖ denilen bu örgütün ortaya çıkmasının amacı ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemek isteyenlerin azgın piyonlarıdır. Ama onlar bir kez daha bozguna uğradı. Her fırsatta ülkemizin önünü kesmeye çalışıyorlar. Bu darbe girişimi aynı zamanda TSK'ya da yapılmıştır. Bizlere zaferi nasip eden Rabbimize hamd olsun. Allah sizlerden razı olsun.

        Meydanları darbecilere bırakmadınız. 13 bin 165 kişi gözaltında hesap veriyorlar.123'ü general 5 bin 863 kişi tutuklandı. FETÖ'ye mensup kamu görevlilerinin ilişiği kesiliyor. Bu devlet kendisine silah çekene, vatandaşına kurşun sıkana hakettiği cezayı verecek kudrete sahiptir. Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak. Ekonomimiz istikrar içinde işleyişini sürdürüyor. Not indirimi için kimseyi ikna edecek gerekçeleri yoktur. Mali disiplinden taviz yok. Yatırımlarımız aynı kararlılıklar devam edecek. Operasyon başarı ile sürdürülmektedir. Bir olunuz, iri olunuz, kardeş olunuz, hep birlikte Türkiye olunuz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ