Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'nin düzenlediği miting alanında parti bayrakları olmayacak

        Düzgün KARADAŞ/GAZETE HABERTÜRK

        CHP’nin “Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması” parolasıyla bugün İstanbul Taksim’de düzenleyeceği mitingde, sadece Türk bayrağı ile Atatürk posteri açılacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Buluşmayı CHP düzenliyor olmakla birlikte meydanda CHP bayrakları olmayacak. Parti ayrımı yapmadan demokrasiye ve Cumhuriyet’e sahip çıkan, parlamenter sistemi savunan herkesi Taksim’e bekliyoruz” dedi.

        CHP’nin bugün Taksim Meydanı’nda düzenleyeceği ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapacağı mitingin ayrıntıları belli oldu. Buna göre, Taksim’de saat 18.00’de başlayacak olan mitingde sadece Türk bayrağı ile Atatürk posterleri açılacak. Taksim Meydanı’nda bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) sağ ve sol yanına dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri, ortasına “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazısının yer aldığı pankart asılacak. Taksim Meydanı’nın değişik kısımları, “Darbeye karşı omuz omuza”, “Laik demokratik Türkiye”, “Türkiye laiktir, laik kalacak”, “Cumhuriyet’e ve demokrasiye sahip çıkıyoruz”, “Ne dikta ne darbe, demokratik Türkiye” pankartları ile süslenecek. Taksim Meydanı’ndaki buluşma sırasında Edip Akbayram’ın seslendirdiği “Duysun sesimizi duysun dost düşman/Meydanlarda birlik olmaya geldik/El ele kol kola omuz omuza/Özgürlüğün türkü- sünü demeye geldik/Hak verilmez alınır diyenlerin/ Bu uğurda dönülmeze gidenlerin/ Bizden önce can vermiş yiğitlerin/ Destanını tekrar etmeye geldik/ El ele kol kola omuz omuza/ Özgürlüğün türküsünü demeye geldik” sözlerinden oluşan “Meydan Türküsü” çalacak.

        CHP HEYETİ TAKSİM MEYDANI'NI İNCELEDİ

        CHP heyeti, bugün İstanbul’da düzenlenecek “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” öncesi etkinliğin yapılacağı Taksim Meydanı’nda incelemelerde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay ve Erdoğan Toprak ile Sarıyer Belediye Baş- kanı Şükrü Genç’in de bulunduğu heyet, güvenlikten protokole kadar her konuda bilgi aldı. Engin Altay, yaptığı açıklamada “Mekân sahipliğini yapacağı- mız, aslen 78 milyon vatandaşın demokrasiye sahip çıkma mesajını Taksim’den tüm Türkiye’ye haykıracağımız bir büyük demokrasi şöleni gerçekleşecek. Bir ön tespit için geldik” dedi. Erdoğan Toprak ise “Demokrasi için, özgürlük için bu alanlarda Cumhuriyet’e sahip çıkacağız. CHP olarak hiç kimseyi ayrıştırmadan saat 18.00’de buraya bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ