Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Telefonda ‘FETÖ/PDY’ diyerek 20 bin TL’sini çarptılar

        Nilgün KAYA/AYVALIK

        Telefonla aradıkları yüzlerce vatandaşı korkutarak milyonlarca liralık vurgun yapan tele-vurguncular, ülke gündemini de yakından takip ediyor. Şimdiye kadar kurbanlarını “Hesabınızdan PKK’ya para aktarılmış” ya da “Adınız bir soyguna karışmış” diyerek kandıran sahtekârlar, artık FETÖ/ PDY’ci cuntanın darbe girişimini de kullanıyor.

        ‘PARA AKTARILMIŞ’

        Balıkesir Ayvalık’ta yaşayan emekli Emin Ş.’yi 21 Temmuz günü evinden arayan bir kişi, “günlük olaylardan dolayı hesabından bir şirkete kredi çekildiğini ve FETÖ’ye para aktarıldı- ğını” söyledi. Telefondaki dolandırıcı, Emin Ş.’ye para yatırması durumunda hesabının kurtarılacağını belirtti. Paniğe kapılan Emin Ş., verilen kredi kartı numaralarına 19 bin 970 TL para yatırdı. Daha sonra arandığı telefona ulaşmaya çalışan Emin Ş., başarılı olamayınca dolandı- rıldığını anlayarak polise baş- vurdu. Polis, sahtekârların kimliğini belirleyip yakalamak için çalışma başlattı.

        19 Temmuz’da yine Ayvalık’ta Hüseyin Y., FETÖ ile bağlantılı kişilere hesabından para aktarıldığını söyleyen dolandırıcılara 16 bin 990 TL’sini kaptırmıştı.

        ‘ARAMA’YA DİKKAT

        Emniyet yetkilileri, darbe girişimi soruşturmasını fırsat bilen dolandırıcıların, “Adı- nız darbe soruşturmasında geçiyor” yalanıyla insanları tuzağa düşürmeye çalış- tığını belirtti. Kredi kartı ve hesap bilgileri isteyenlere kesinlikle itibar edilmemesini isteyen güvenlik güç- leri, dolandırıcıların bir başka yöntemine de dikkat çekti: “Kendilerine sivil polis süsü verip yine ‘Darbe girişimine adınız karıştı, arama yapaca- ğız’ diyerek girdikleri evleri soymaya çalışıyorlar. Bu tür durumla karşılan kişiler, mutlaka 155 Polis İmdat hattını arayıp gelenlerin gerçekten emniyet görevlisi olup olmadığını anlayabilirler.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ