Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bekir Bozdağ: FETÖ kullanışlı bir maşa olma özelliğini kaybetmiştir

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz 2016 günü darbe girişimi sonrasında ilk kez geldiği memleketi Yozgat'a hemşerileri tarafından coşkuyla karşılandı.

        Darbe girişiminin yapıldığı gün, uçaklardan TBMM bombalanırken, milletvekillerine 'Bize burada ölmek yakışır' diyerek seslenmesiyle dikkatleri üzerine çeken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz 2016 günü gecesinin Türkiye tarihi bakımından kara bir leke olduğunu ifade etti. Bozdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde kümelenmiş Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının, şerefli Türk ordusunun elbiselerini giyip, milletin verdiği mevkilerle Türkiye'nin düşmanlarına karşı kullanmak üzere kendilerine emanet edilen uçakları, helikopterleri, silahları, bombaları zırhlı araçları alıp, kullanarak millete yönelttiğini, darbe teşebbüsünde bulunduğunu ifade etti. Bakan Bozdağ, Bu teşebbüsü Pensilvanya'da oturup Türkiye'nin kurumlarını, milletin evlatlarını birbirine karşısına diken kardeşi, kardeşe, babayı-anayı evlada, evladı babanın, ananın karşısına diken Pensilvanyadaki bedduacının mensuplarından, onun emir ve komutası altında başlatılmış bir darbe teşebbüsü oldu. Onlar kendilerince iyi hesap yapmışlardı, her şey tıkır tıkır işleyecekti. Cumhurbaşkanımızı Marmaris'te infaz edip Türkiye'yi karıştıracak, milleti birbirine kırdıracak, arkasından da yönetime el koymayı planlıyordu bu alçaklar. Ama hesapları tutmadı, eskiden asker içinde kümelenmiş cuntalar, asker veya başkaları yönetime el koymak istediği zaman düdüğü zaman siyasetçi şapkayı alıp kaçar, medya susar, her taraf karartılır, vatandaş evine mahkum edilirdi. Ama bu sefer hesap tutmadı. Neden; Vatandaş meydana indi. Ayağa kalktı. Cumhurbaşkanı ölüme uçtu. CHP, MHP ve diğer siyasi partiler tek ses oldu, 'darbeye hayır, demokrasiye evet' dedi. Medyamız, sivil toplumumuz, meclisimiz bir oldu ve bu alçaklara Allah'ın izniyle hep birlikte dur dedik dedi.

        KİMSENİN GÜCÜ MECLİS'İ KAPATMAYA YETMEYECEKTİR

        Bozdağ, Türkiye'nin büyük bir sınavdan hep birlikte geçildiğinin altını çizerek, Bu alçaklar Diyarbakır'da PKK'ya, Kandil'e atılmak üzere uçaklara yüklenen mühimmatları getirdiler, Özel Harekat'a, Meclis'e, Cumhurbaşkanlığı'na attılar. Bu büyük bir ihanet, bu büyük bir alçaklık, bu büyük bir hainlik.. Allah'ın izniyle meclis bombalar rağmen açık kaldı ve açık kalacaktır. Bundan sonra da kimsenin bu meclisi kapatmaya, kimsenin gücü yetmeyecektir. Bunlar hesap verecekler. Bu milletin yargısına hesap verecekler ve mutlaka yaptıklarının karşılığın görecekler. Bundan kimsenin endişesi olmasın diye konuştu.

        ARTIK BU FETÖ KULLANIŞLI BİR MAŞA VASFINI KAYBETMİŞTİR

        Bakan Bozdağ konuşmasının son bölümünde, Bu FETÖ'yü kullanan yabancı güçlere diyorum ki; artık bu FETÖ kullanışlı bir maşa olma vasfını kaybetmiştir. Türk Milleti onların gerçek yüzünü görmüştür. Onun cezasını zaten veriyor ve verecektir. Siz de artık bu maşayı kullanmaktan vazgeçin. Bu maşayı kullanırsanız, sizin eliniz yanar. Bunlar Türkiye'ye bunu yaptılar size de aynısını yaparlar, başkasına da aynısını yaparlar diye seslendi.

        Bozdağ, konuşmasının ardından protokol üyeleri ile FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananların anlatıldığı sinevizyon görüntüsünü izledi. Vatandaşlar Bozdağ'a sık sık milletin adamı, Bozok diyarının yiğit evladı şeklinde slogan attı. Ellerinde pankartlarla sahneye çıkan çocuklar, Bakan Bozdağ'a sarılıp öptü, birlikte halkı selamladı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ